Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Darbe hesabı illüzyon...

Darbe hesabı illüzyon...
 

12 Eylül darbesi yargılanıyor!

AKP iktidarının yaptığı 12 Eylül referandumunun üzerinden 18 ay geçti ve tarihin garip bir cilvesi olarak TBMM’de Kamu Emekçilerini ilgilendiren 4688 sayılı yasa görüşülürken gündeme film arasına yerleştirilmiş parça gibi Ankara adliyesinde de Evren ve Şahinkaya üzerinden 12 Eylül darbesi ile sözde hesaplaşma davası oturdu.

 

Darbelerle hesaplaşmak iyidir, iyidir de 12 Eylül faşizminin yarattığı “ideolojik iklimde GDO’ları değişmiş ve muktedir olanlar darbeleri yargılayamaz, darbelerle hesaplaşamaz” diye yazmaktan vallahi klavye yalama oldu! Meraklısı yazının sonunda verdiğim linklerden ilgili yazılara ulaşabilir.

 

Şimdi, ‘12 Eylül darbesi niçin yapılmıştı?’ diye sıradan bir soruyu sormak gerekir.

Sağdan, soldan aklı ve vicdanı olan herkes darbenin “24 Ocak Kararları”nı dolayısıyla o zamanki moda tanımı ile “Serbest Pazar” yani liberal ekonomi politikalarını uygulayabilmek için yapıldığında hem fikir.

 

Güçlü sendikalar ve siyasi partilerin liberal ekonomi politikalarına direnişi varken ‘24 Ocak kararları’nı uygulamanın olanağı yoktu. 1980 öncesi şiddet sarmalının akılları teslim aldığı bir Türkiye fotoğrafına darbecilerin,  kotrgerilla/gladyo/derin devlet ekseninde katkıları, müdahaleleri de eklenince “darbe için uygun ortam/zemin” darbecilerin deyimiyle oluşmuş oldu.

 

12 Eylül darbesi ile sendikalar kapatıldı, siyasi partiler kapatıldı ve liberal ekonomi politikalarını uygulamak için uygun ortam yaratıldı. Devletin resmi ideolojisi haline gelen Türk/İslam Sentezi/Ilımlı İslam projesi ile nihayet atılan tohumlar yeşerdi, sonuç verdi.

 

Ve darbenin yapılış gerekçesini oluşturan küresel neoliberal politikalar iktidar tarafından canhıraş bir biçimde uygulanıyor.Çalışanlar yoksul, güvencesiz, iş kazaları/cinayetleri sürüyor.

 

Sendikaların varoluş gerekçelerini hiçliğe mahkum eden “yandaş sendika/sarı sendika”lar eliyle uygulanan neoliberal politikaların ve uygulayıcısı iktidarın desteklenmesi sağlanıyor.

 

Muhalif sendikaların üzerine her türlü baskı şiddet ile gidilirken Ankara Adliyesinde başlayan yargılamaya hesaplaşma deme hödüklüğünü tutabilene aşk olsun!

 

Dindar/kindar nesiller yetiştirme yasa tasarısı 3X4’e karşı yapılan mücadelede ortalıkta görülmeyen ‘evet/yetmez ama evet’çileri sürdürülen illüzyon, “filmarası eklenen parça” tatmin edebilir ancak 12 Eylül darbesi ile hesaplaşma anlamına gelmez.

 

İyi seyirler…

 

http://blog.milliyet.com.tr/1980-2009--fark-var-/Blog/?BlogNo=202741

 

http://blog.milliyet.com.tr/evren-yargilanacak-yersen-/Blog/?BlogNo=261431

 

http://blog.milliyet.com.tr/24-ocak-kararlari-nin-otuzuncu-yilinda-nihai-hedef-torba-yasa---/Blog/?BlogNo=285887

 

http://blog.milliyet.com.tr/kursude-oyuncak-inek-otlamayinca-demokrasi-olmaz---/Blog/?BlogNo=342773

 

http://blog.milliyet.com.tr/kanli-pazar--opus-dei-orgutu-ve-temel-kurumlari-ele-gecirmek---/Blog/?BlogNo=339449

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..