Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Darbe yaralanmasının tedavisi: Daha fazla demokrasi

Darbe yaralanmasının tedavisi: Daha fazla demokrasi
 

Malum başarısız darbe girişimi ve sonrasında oluşan gergin ortam yavaş yavaş normalleşme eğilimine giriyor desem ne kadar gerçekçi olur bilemiyorum. Kamu'da 50 bin açığa alma 10 bin civarında gözaltı ve tutuklama, OHAL, Kanun Hükmünde Kararnameler, Demokrasi Nöbeti derken Milletçe psikolojik sınırın eşiğine gelmiş durumdayız. Duygularımız ve öfkemiz  mantığımızı ve aklımızı baskılamış durumda. Demokrasiyi savunurken işkenceleri ve hain mezarlığı gibi insana ve insanlık onuruna yakışmayacak olumsuzluklarıda bir yol ve yöntem olarak reddetmeliyiz. Darbeyle yaralanan kalbimiz ancak daha fazla demokrasi ile iyileştirilebilir.

Görevden alma tedbirleri soruşturmaların selameti açısından yararlı olabilir ancak adalet ve hakkaniyete dayanarak ve hukuka bağlı kalınmalı. Kim suçlu, kim suçsuz çok iyi bir araştırmaya tabi tutulmalı bir çırpıda samimi ve masum insaların kurunun yanında yaşın da yanması misali haklarına tecavüz edilmemelidir.

Her şeyden önce Milletimiz darbecilere karşı durarak demokrasisine sahip çıkmış, Cumhurbaşkanı ve seçilmiş iktidardan yana taraftar olmuştur. Bunun aksi düşünülmezdi zaten. Halkımız kahramanlık destenlarına bir yenisini de bu şekilde eklemiştir. Ancak halk artık sakinleşmeli kendisini kollluğun, kanunun ve devletin alanına sokmadan meşru çizgisine de dönebilmelidir. Artık güç kanunda olmalıdır.

Özellikle sosyal medya üzerinde yoğunlaşan kasıtlı ve provakatif paylaşımlara karşı tedbirli ve sorgulayıcı olmalıdır. Başkalarının hedef göstermesiyle ya da başkalarını hedef gösterme üzerinden şiddete yol açabilecek davranışlardan sakınmalı bunlara uymamalıdır.

Temennimiz, bu olanüstü durumun bir an önce normalleştirilmesi, soruşturmaların adil yapılması ve suçluluların hakettiği cezalara çarptırılmasır. Daha fazla demokrasi ile karabulutlar, burhanlar Milletimizin başından dağıtılmalı ve bir bahar havası estirilmelidir. Darbe artık Türk halkının gündeminden sonsuza kadar çıkarılmalı, böylesine adice nir kalkışmaya artık kimse cesaret edemediği gibi aklına bile getirememelidir. Darbe girişiminin tamamiyle aydınlatılması da çok önemlidir.

 
Toplam blog
: 22
: 4592
Kayıt tarihi
: 26.05.12
 
 

İktisat, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi... ..