Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Darbeci şüphesi çığırından çıktı, sanki sadece gözaltına alınıp bırakılanlar temiz

Darbeci şüphesi çığırından çıktı, sanki sadece gözaltına alınıp bırakılanlar temiz
 

Temiz toplum hepimizin dileği. Bu nedenle aslında yapılanlara olumlu bakıyoruz. Devletin içine sızmış darbecileri ayıklamak bir yana milletin ruhuna sirayet etmiş darbe zihniyetinin de yok edilmesi gerekir. Bir sabah biz bu kâbustan uyanmalıyız ama hiçbir şey hatırlamamalıyız.

Artık Afrika kabilelerinde bile 20-30 yılda bir darbe olmuyor, Avrupa’nın eşiğindeki cumhuriyet Türkiye’sinde böyle bir şey akla ziyan.

Bir türlü kabullenemiyoruz ama oluyor işte… E olunca da şaşkınlıkla dengemizi kaybediyoruz. Tutuklananlar, gözaltına alınanlar, işten atılanlar… Taşları yerinden oynatan, ülkenin altını üstüne getiren devasa bir temizlik hareketi.

Siyasi mülahazaları bir yana bıraktık, millet olarak darbenin enkazına omuz verdik. Bazen şaşkınlıkla izliyoruz; çünkü darbe soruşturması ahtapotun kolları gibi her yana uzanıyor. Ama bu yapılanlar o kadar gerekli ki yanlış şüphe, kasıtlı gözaltı hatta bilerek tutuklama bile olsa “Aman ülkemiz kurtulsun da…”diyoruz.

Sanki asıl soruşturma başlamadı, başladıysa bile bitmedi, bütün ülke zan altında; olsun! 30 yılda kirlendiyse 30 yılda da temizlensin, ama temizlensin.

Toplum elbette ki FETÖ operasyonlarını destekliyor lakin milletin kafası karışık; insanlar bazı şeyleri anlamıyor. Bazı kesimlere yoğunlaşırken bazı kesimlere hiç gidilmiyor. En çok bu konuda tartışma var. Bir de “kesin delil” konusunda endişeler var. Yani işte darbeyle anılan bankada hesabı var ya da yan yana resmi var, şurada görmüş, burada karşılaşmış, konuşmuş vs.

Darbe adeta 79 milyonu şaibe altına soktu. O mu darbeci, bu mu FETÖ’cü diye darbe loto oynayacağımıza herkes kendini bilir zaten; ilginiz yoksa rahat olun!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..