Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Darbeciler endişesi neden gerçek?

Darbeciler endişesi neden gerçek?
 

Karşı devrime potansiyel darbecinin destekciye dönüştürülmesi.


"Gece yarısı yasa değişikliği darbecilere karşı yapıldı” diyor Başbakan. Hani darbeci nerede demeyin. Kendilerinin sonunda nereye gitmek istediğini bununda darbeciler yaratacağını çok iyi biliyorlar. O noktaya gelmeden önce Orduyu Atatürk Türkiye'sinin ve ilkelerinin bekcisi olmaktan çıkarıp AK Parti zihniyetinin destekcisine dönüştürmek çabasındalar. Tüm sindirme ve yasal degişiklik yapma faaliyetleri bunun içindir.

Mevcut iktidar, bir cemaatin yasal ve siyasi paraleli olan AK Parti Türkiye’yi dönüştürmek azim ve kararında. Temsil ettiği, esas olarak dayandığı cemaatin verdiği misyon Atatürk Cumhuriyeti’nin yapısını meclis çoğunluğuna ve iktidar gücüne dayanarak değiştirmek ve tasarlanan yapıya doğru kaydırabildiği kadar kaydırmak. İşte iktidarın kafasındaki darbeciler bu kaydırmada ileri noktadaki darbecilerdir. İktidarin aldığı tedbirler, yaptığı kanun değişiklikleri ve uygulamaları ile bu kaydırışı artırıp kırmızı çizgileri geçtiğinde, Ordu eğer sindirilmeden bu haliyle kalırsa artık o gidişe tahammül edemez hale gelecektir ve darbe yapabilcektir düşüncesindendir. Bu düşünce iktidarın ulaşmak istediği o noktaya gelindiği an için doğrudur.

Mevcut faaliyetlerin amacı, o noktaya gelmeden önce Orduyu Atatürk Türkiye’sinin ve ilkelerinin bekcisi olmaktan çıkarıp AK Partinin destekcisine dönüştürmektir. Orduyu bu açıdan iktidarın destekcisi polis teşkilatıymış gibi yapılandırma çabasıdır. Bunu başardığı zaman yol haritasını sonuna kadar gerçekleştirmede önünde başka bir engel kalmayacaktır. Yandaş medya ve iktidarın Ordu mensuplarına karşı birlikte yürüttüğü “asimetrik mücadele ve psikolojik savaş” budur. Ancak yapılanlar sadece psikolojik savaş değil, yaratılan bu psikolojik ortamda, gece yarısı yasaları gibi yasalarla Ordunun pasifisazyonunda yasal çerçeveyide bir yandan oluşturmaktır. Aynı zihniyet iktidar olduğu sürece sivil karşı devrimin, tedrici devrimin önündeki Ordu engelini her yönüyle ortadan kaldırmak için parça parça yürütülen faaliyetler devam ediyor ve edecektir.

AK Parti demek zorunluluğum ak olduğu anlamında değildir. AKP (Adaletden Kaçanlar Partisi) ifadesi tartışmasına burada girmemek içindir.

Dr. Hamit Bozkurt

 
Toplam blog
: 54
: 1229
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

1950 yılında doğdum, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1974 mezunuyum. 1986 yılında Gazi Ün..