Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Darbeler ve Türkiye

Darbeler ve Türkiye
 

İnternetten alınmıştır


11.05.2009 tarihinde "12 Eylül ve Kenan EVREN" başlıklı bir TEPKİ KONTROL blogu yazmıştım ve hayretle kimse olumsuz tepki göstermediği tartışma açmadığı için bende blogumu yayından çektim. 

Normal şartlarda silahsız demokratik ortam sağlanması gerekirken, toplumu darbelerle sindirme ortamına dönüştürmenin meşru bir mantığı olamaz. Seçimle iş başına gelmemiş OTORİTER REJİMİN halkın isteklerine kulak asması mümkün müdür? olamaz. Bir cuntanın hasarlarının sonradan hesaplanacağı, direktifleri veya kendi doğrularını uygulanması hangi mantığa sığabilir. 

Dünyanın en büyük darbelerinin bile belirli bir ömrü olduğunu yakın tarihimizde seyrediyoruz. BUNA rağmen gazetelerde darbe zihniyetinden vazgeçilmediğini sürekli yeni darbeler tasarlandığını okuyoruz, bu durum toplumu tedirgin etmekten başka bir işe yaradığını söyleyen olabilir mi? 

Esas olan halkın beklentilerine cevap verecek onları demokratik yolla toplumu pozitif yönledirilecek politikaların üretilmesidir. 

Ve esas olan; yoksulluk, işsizlik, gelir bölüşümü adaletsizliği, beceri eğitimi yetersizliği, psiko-sosyal problemlere çözüm programlarının üretilip uygulanmasıdır ki; değil tasarlayan düşünen bile yok. 

Toplumsal problemleri çözecek programlar yerine yaşam tarzı darbeleriyle bir yere varılmadı, varılamaz.'

Kadri KANPAK 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..