Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '11

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Dargınlığı üzerimizden nasıl atarız?

Her günün, her saatin değerini bilemeden elimizden uçup gidiyor. Aynı akan su örneği gibi. İnsan akan suda iki kez ayağını ıslatamaz. Çünkü su devamlı akıp gider. Dünya ne bir cennet nede güllük gülistanlık olan bir yerdir. Her şeyin istediğimiz gibi olmasına imkân yoktur. Dargınlıklar çoğu sevgi, aşk ve yakınlık şokundan ileri gelir. Bunun için;

1. Dargınlığın değersiz, öneme ve dikkate alınacak hiçbir tarafı yoktur. Barış gücü misyonunu üstlenerek dargın olanları barıştırmak gibi bir işlevi yapmakla başlamalı. Bu konuda örnek davranışlar sergilemeli.

2. Aradaki anlaşmazlığı söküp atmalı Ondan önceki dostluğunuzu düşünmeli.

3. Barıştırma etkinliğini yaparken tarafların artıları, ortak yönleri ve uzlaşabilecekleri noktalardan işe başlanmalı. Onları öne getirip, beğenilen özellikleri övmeli.

4. Bu özellikleri bir dost aracılığı, mektup veya direk olarak kendiniz tarafından iletilmeli.

5. Karşınızdakinin özelliklerini överken taraflardan biri siz iseniz kendi kusurlarınızı dile getirmeye çalışılmalı.

6. Umduğunuzu bulamayınca veya sonuca ulaşamadığınızda üzülmemeli. Barış işlevinde ilk adımı atan diama karlıdır. İlk adımı atanın barış pası muhatabına geçer. Koz ilk adımı atanın elinde kalır. Eğer muhatabın ilk adımın karşılığını verirse kendinizi küçük düşürmeden onun bir adımına beş adımla cevap verilmelidir.

Ömür kısa ve geçicidir. İnsan beşerdir. Ömrün bir saniyesini bile dargınlığa neden olacak şeylerle doldurmamalı. Her zaman barışa hazır olunmalı. İnatçı olunm 

 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..