Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Darwin' i de mi Allah yarattı

Darwin' i de mi Allah yarattı
 

Darwin


Ortaya ilk atıldığı andan itibaren hep tartışıla gelmiştir; Evrim varımıdır yok mudur? Bu sizin bakış açınıza ve baktığınız konuma göre değişebilir. İnanabilirsiniz yâda inkâr edebilirsiniz. Kimse zorla size atalarınızın *Darwin’ nin öngördüğü gibi maymunlardan geldiğini zorla kabul ettiremez. Bu fikre bilimsel bir varsayım der inanmasanız bile saygı gösterirsiniz. Ben burada işin bilisel veya dinsel açıklamasına değinmeyeceğim. Ama Darwin o zamana kadar tüm büyük dinler ve mensubu olduğu Hıristiyan kiliselerinin tarafından ileri atılan ***“Yaratılış” inancını büyük baskılarına karşın inkâr etmiş. Yerine **“Evrim Teorisi” olarak adlandırılan "Türlerin Kökeni" kitabında açıkladığı teoriyi koymuştur. Baştan da dedik kim atası olarak neyi kabul ederse etsin, ister evrimleşip, ister yaratılmış olarak insan olmuşsa; diğer insanlara tahammül etmek zorundadır.

2009 yılında Darwin ve evrim tartışmaları gündemde biraz daha fazla yer alacak, zira Darwin' in 200'üncü doğum gününün yanı sıra en önemli yapıtları arasında gösterilen “Evrim Teorisi”nin açıklandığı “Türlerin Kökeni”nin yayımlanmasının da 150'inci yıldönümü kutlanıyor.

*Charles Darwin: kurucusu olduğu “Evrim Teorisi” nedeniyle büyük tartışmalara neden olan bir bilim adamı.

**Evrim Teorisi: Yeni canlıların var olanlardan türeyerek evrimleştiğini” ve “canlılarda evrimin doğal seçme yoluyla gerçekleştiğini savunulan ve Charles Darwin tarafından ortaya atılan bir kuram.

*** Yaratılış: Tüm büyük dinlerde evrenin bir yaratıcı “Allah” tarafından yoktan var edildiği inancı.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..