Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '10

 
Kategori
Mizah
 

Darwinist'lerden işte öylesine hikayeler-IV

Darwinist'lerden işte öylesine hikayeler-IV
 

Suda Şıpıdık Şıpıdık Yüzerken Balinaya Dönüşen Ayılar 

Charles Darwin, izinden giden evrimciler tarafından her ne kadar bilim insanı olarak adlandırılsa da, gerçekte çok fazla suda yüzen ayıların zaman içinde balinalara dönüştüğünü iddia edecek kadar bilime uzaktı.

Böylece Darwin ayıları balinaya dönüştürerek, deniz memelilerinin nasıl oluştukları sorununa kendince müthiş bir çözüm bulmuştu. Frank Sherwin "Roadblocks to Whale Evolution" isimli makalesinde bu konuyla ilgili şunları söyler: 

"Gerçekten de, böyle ilginç hikayelerin biyolojiye girmesinden sonra türlerin kökeni hakkında araştırma yapan kimse garip anlatımlarla karşılaşabilir. Bu tarz, en ünlü hikayelerden birisi de kara memelilerinin eski denizlere nasıl girdiği ve balina olduğudur. Bu fikir ilk kez Darwin'in kitabı olan Türlerin Kökeni'nin ilk baskısında çıkmıştı. Doğa bilimci (Darwin) şöyle diyordu: "Ayı ırkının doğal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alışkanlıklar geliştirmesinde, ağzının gittikçe gelişmesi, ve sonunda yaratığın ağzının kocaman bir balina ağzı olmasında bir zorluk görmüyorum."… Bu durum daha sonraki evrimciler tarafından da durdurulmadı. Mesela Sir Gavin de Beer, ilk balinalarla ilgili şöyle yazıyordu: "… Sahip oldukları dişler onların büyük hayvanları yakalamalarına imkan tanıyordu. Bazıları da balıkla avlanmaya devam etti ve dişleri hızla evrimleşerek azaldı. Sonunda balinaların yediği kalabalık sayıdaki karidesler de hızla evrimleşmeye başladı." (Sherwin, "Scientific Roadblocks to Whale Evolution", Institute for Creation Research, "Vital Articles on Science/Creation", Ekim 1998, Impact No:304) 


Aslında bu bozuk mantık C. Darwin'den günümüz Darwinistlerine miras kalmıştır. Bir sürüngen yumurtasından aniden bir kuşun çıktığına inanan Schindewolf ve Goldschmidt ile Darwin'in arasındaki tek fark, onlar değişimin aniden olduğunu söylerken, Darwin'in suya girip çıkan ayının dönüşümünün yavaş yavaş olduğunu söylemesidir. Aradan 150 yıl kadar bir zaman geçmiştir ancak Darwinist'lerde bilgi ve mantık konusunda hiçbir değişiklik ve ilerleme yoktur... 

Sizce bu teorilere bilimsel denilebilir mi? Yunan mitolojisi, Andersen masallarından birer alıntı, ya da yazı dizimizin başlığı gibi işte öylesine birer hikaye değildir de nedir tümü? Düşünsenize sudaki canlı önce karaya çıkmaya "karar veriyor", ardından karada sıkılıyor tekrar suya dönüyor... Buna bırakın bilimsel olmasını mantıklı bir açıklama getirebilir misiniz? 

Ancak asıl endişe verici olan, birçok evrimci "bilim adamı"nın bunlara inanıyor olması ve bu hikayelerin evrimin sayısız sorununa çözüm getirdiğini sanmalarıdır. 

Suya fazla girmesek mi acaba, n'oolur n'oolmaz :)) Farklı biri olarak çıkarsak?. 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..