Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '12

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Data entry (veri girişi) nasıl bir iştir?

Data entry (veri girişi) nasıl bir iştir?
 

Veri girişi; halen elde olan veriyi başka bir şekil veri olarak uyarlama işidir.

El yazısı dokümanlar, bir bilgisayar programından diğerine veri tabloları, sayı dizileri, mektuplar, isimler, adresler gibi veriler değişik formlarda uyarlanabilinir.

Sürekli veri akışı gerektiren sistemler bulunmaktadır. Buna bağlı olarakta bu işi yapacak kişilere ihtiyaç vardır. “Veri Akışı” (Data Entry) işi sürekli bir ofis veya işyerinden yapılmak zorunda değildir. Birçok kişi veri akışını evlerinde bilgisayarın başında oturarak gerçekleştirebilir.

Bu işi yapanlara saatte ortalama $10-$15 (ABD Dolar) arası ödenir. “Data Entry” işine girecekler için önemli olan bu işi ciddi yapan firmalar ile çalışmak, aldatmacalardan kaçınmaktır.

ASLA ÜCRET ÖDEMEYİN (bazı durumlar hariç, aşağıda açıklıycam). Eğer sizden işi almanız için bir ücret ödemeniz isteniyorsa, ÖDEME YAPMAYIN. Kısaca şöyle açıklıyayım ; İşe başvurduğunuzda ve para kazanmak için onlara para ödemeniz isteniyorsa ödeme yapmayın. Onlar size ödeme yapacak siz değil.

Eğer evden çalışarak “Veri Girişi” işi yapmak istiyorsanız, bu işi ciddi yapan networkler ile çalışın. Bunların bazıları üyelik ücreti almaktadır.

Bu ücreti almalarının sebebi ise;
a) Hazırladıkları eğitim programlarını öğrenmeniz için yaptıkları masraflara karşılık
b) Başvuruların çok olması, bunların incelenmesi zaman gerektiren ve masraflı bir iş. Üyelik ücreti ödeyerek aynı zamanda ciddiyetinizi de göstermiş olmanız açısından istenmektedir. Bu ücretler genellikle bir defaya özel $20-$30 (ABD dolar) arasındadır.

İnternet üzerinden başvurabileceğiniz “Data Entry” şirketleri için http://www.internettenparakazanmayolu.com/veri-girisi/data-entry-veri-girisi/

Son olarak; bu işi yapan firmaların websitelerinde iletişim bilgileri olmasına dikkat edin.

 
Toplam blog
: 3
: 4242
Kayıt tarihi
: 19.05.12
 
 

E-business danışmanlığı ve online editoryal çalışmalar yapmaktayım. Aynı zamanda Londra'daki bir ..