Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Daum bile bile lades diyor

Daum bile bile lades diyor
 

Fenerbahçe’nin Kayseri deplasmanında 2 puanı bırakması ve 1 puan alarak gelmesi kendisi adına hem sevindirici bir durum, hemde üzüntü verici bir durum.

Sevindirici bir durum;

Çünkü; Fenerbahçe ikinci yarıda inanılmaz düzeyde kötü bir oyun ortaya koydu ve kalesinde en az net beş gol pozisyonu gördü. Kayserispor maçın ikinci yarısında istisnasız bir şekilde Fenerbahçe karşısında üstünlüğü ele geçirerek, sahanın tek hakimi olmuştu. 90 dakikalık süre içerisinde Fenerbahçe’nin sadece bir tek gol pozisyonu vardı. Mehmet Topuz’un direkten dönen şutu.

O halde, elde edilen skora baktığımızda, Fenerbahçe’nin sevinmesi gerekmez mi?

Elinizdeki kaliteli ve güçlü kadro ile bu denli vasat bir futbol ortaya koyup, iki puan bırakmak şüphesizki üzüntü verici bir durum.

Bu maçın oyunu ve skoru gösteriyorki Fenerbahçe, elindeki kadroyu olumlu kullanamıyor. Daha geçen hafta yüksek motivasyonla Galatasaray’dan üç puanı alan Fenerbahçe gitmiş, yerine ne yaptığını bilmeyen ve doğru dürüst gol pozisyonu dahi olmayan bir Fenerbahçe gelmiş.

Bu durum nasıl izah edilir bilemiyorum ama sahaya çıkan kadronunda pek öyle doğru tercihler olduğunu söyleyemeyiz.

Stau Bükreş maçında ve Galatasaray maçında tek santrafor oynayan Kâzım, Kayserispor maçında Alex’in görevini üstleniyor. Kâzım’ın durumuna baktığımızda, üç ayrı mevkide bu güne kadar görev yapmış ve gereksiz yerede harcanmış. Oysa net bir şekilde görülmüştüki Kâzım, şu anda Fenerbahçe’de santrafor mevkiinde oynayacak en doğru isimdir. Guiza’ya takımda yer açabilmek adına Kâzım’ı sakat olan Alex’in yerine çekmek Fenerbahçe’nin sahada dokuz kişi kalmasına neden olan bir durumdu.

Bu güne kadar Guiza ile maçlara başlayan Fenerbahçe, sahada on kişi mücadele ediyordu ve Kâzım’ında gerekli mevkide oynamaması verimliliğini düşürüp, takımın dokuz kişi mücadele etmesine neden oldu.

Dikkat edecek olursanız, Guiza’nın oynadığı hemen hemen tüm maçlarda Fenerbahçe ciddi anlamda gol kısırlığı çekiyor. Bu durum net bir şekilde görülüyor olmasına rağmen Teknik kadro bu somut görüntüye dair tek bir çözüm üretmiyor ve geldiği günden beri hiçbir varlık gösteremeyen Guiza’yı ille de sahaya sürüyor. Saha içerisinde canla başla mücadele eden futbolcuların dahi iştahını kaçırıyor Guiza. Ayağına aldığı her topu olumsuz kullanan ve geçtiğimiz hafta tesadüfen attığı bir golle yeniden kredi kazanan bu futbolcunun hedefleri olan bir takımda ısrarla oynatılması ciddi bir sorundur. Net bir şekilde görümüştürki Guiza ikinci sınıf bir futbolcu dahi değildir ve Kayserispor’da görev yapan Cangele’nin kalitesinin yanına dahi yaklaşamaz. Guiza’yı ısrarla oynatan bir Teknik Direktörün ise futbol bilgisinden şüphe edilir.

Fenerbahçe’nin eldeki kadro ile dünkü müsabakaya başlayacağı 11 şu şekilde olmalıydı.

Kalede Volkan, geri dörtlüsü Gökhan, Lugano, Önder ve Carlos, Orta Sahası Emre, Baroni, Mehmet ve Santos, İleride Kâzım ve Kâzım’ın hemen arkasında Özer. Salt Guiza’ya yer açabilmek adına böyle bir diziliş kenara itilip ortaya kocaman bir hiç çıkartılmıştır. Kalecinin yaptığı o büyük hata olmasa Fenerbahçe İstanbul’a puansız dönecekti.

Ayrıca bir nokta daha dikkat çekiyor ki oda Fenerbahçeli futbolcuların Guiza’ya top atmaktan kaçınıyor olmaları. Guiza şu anda Fenerbahçe’de oynayan hiçbir futbolcuya güven vermiyor. O denli çok top harcıyorki, harcamak bir tarafa, ne yaptığı dahi belli değil. Hani mücadele etse, şu atsa, çalım atsa anlayacağız ama bunların hiç birisini becerebilen bir futbolcu değil Guiza. Guiza ile ilgili sıkıntıları geçen seneden beri dile getiriyoruz ama nafile.

Guiza’nın yetenekleri ortada. Bu futbolcuyu sahaya sürerek koca bir takımın hücum gücünü bu denli sabote etmenin bir esprisi yoktur. Canla başla mücadele eden diğer futbolcuların emeğine saygısızlıktır.

Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçı öncesinde futbolcular Daum’a giderek Kâzım’la maça başlamak istediklerini iletmişler. Bu durum dahi Guiza’nın takım içerisindeki pozisyonunu gözler önüne seriyor. Aykut Kocaman dahi sezon başında Daum’u, Guiza’nın yetersizliği konusunda uyarmış ama Daum bildiğini okumaya devam ediyor.

Guiza’nın takımda ısrarla tutulması Fenerbahçe’ye pahalıya mal olacak gibi görünüyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..