Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Daum Fenerbahçe'de kalmalı

Daum Fenerbahçe'de kalmalı
 

DAUMU İKNA EDİN.


Ben Fenerbahçeliyim

Herkes gibi ben de üzgünüm. Şampiyonluğu kaybettik. İlk defa olmuyor bu. Gelecek sezonlara daha umutlu bakalım.

Basında Daumun gideceği hakkında yorumlar okudum ve çok üzüldüm. Şampiyonluğu kaçırmamızın ana nedeni Daum değildir. Futbolculardır. Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var. Defansı orta sahası gününde olduğu zaman başa çıkamayacağı takım yok. Forveti çok yetersiz. Bu kadro karşısında sonucu getirecek bir tek kişi geliyor . o da FUTBOLCULAR. Herkes şimdi Başkana saldırıyor. Oyunu oynayan futbolcular . Topu kalaeye sokamayan onlar. Daum ne yapsın? Elinde forvet yokki. Daum , Denizli de kaçan şampiyonluk sonrasında'' yönetim benim istediklerimi yapmadı'' demişti. '' Anelkayı satalım, Luciano'nun yanına defans oyuncusu alalım'' demiş ama yönetim bunların hiçbirine sıcak bakmamış. TUGAY kerimoğlunu önermiş tecrübeli antranör. O da olmamış. Daum Fenerbahçede kalsa bile dedikleri yapılmalı. O da bir insan. Söylediklerinin ciddiye alınması gerekir. O da Fenerbahçe'nin bir ferdi.

Fenerbahçe tarihine baktığımız zaman. 60'lı yıllarda MOLNAR ile 5 kupa almışız. 70 'li yıllarda DİDİ ile 2 sene şampiyon olmuşuz. Didi sonra kovulmuş. Halbuki devam edilmesi gerekirdi. 80'li yıllrada VESELONOVİÇ gelmiş. Fenerbahçe gol ve puan rekoru kırmış. 90'lı yıllarda ise PARERİA da şampiyon yaptı ve gitti. 2000'Lİ yıllardan sonra gelen şampiyonluklar var. Bunlardan en akla geleni DAUM'dur. Fenerbahçe 2 sene şampiyon olmuş. 3.sene şampiyonluk kaçtıktan sonra gönderilmiş. Bunun hata olduğunu yıllar sonra anladık. Zico'nun çeyrek finali Daum'un eseridir. Temellerini o kurmuştu. Fenerbahçe'nin en iyi antranörleri; Molnar, Daum; Didi, Veseolonoviç, Pareria 'dır

Daum Fenerbahçe için bir şanstır. Şimdi ise lucescu sesleri geliyor. Bu yanlıştır. Lucescu Beşiktaşta iken, Fenerbahçe 9 puan geriden şampiyon oldu. Lucescu Fenerbahçeye geldiğinde Fenerbahçe şampiyon olabilir ama sonra geriden şampiyonluğu verir. Sağa sola saldırır. Lucescu , Fenerbahçe şampiyon olduğunda '' parlemento göreve'' diye antipatik açıklamalar yapmıştır. Lucescu Fenerbahçeye gelmemlidir. Hele Aykut Kocaman tan bir fyasko. Oğuz Çetin dönemine döner iş.

Fenerbahçe'nin bu dönemlerini Süleyman Seba'lı Beşiktaşa benzetiyorum. Süleyman Seba'da 3 sene kupa alamadı. 1988 yılından sonra kupalar aldı. Fenerbahçede de aynı ortam var. Fenerbahçeli beklemelidir.

Daum Fenerbahçede kalmalı. İlerisi için umutluyum. Sağ Kanat , sol kanat ve forvete 2'şer tane oyuncu alındığında daha iyi olacağız.

Fenerbahçe diğer spor dallarında başarılı sonuçlar aldı. Baskette ya şampiyon ya 2. Voleybollarda şampiyonluklar kazandı. Futbolda da seneye şampiyonuz, eğer Daum kalırsa.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..