Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Daum kendi sistemine ihanet ediyor

Daum kendi sistemine ihanet ediyor
 

Fenerbahçe, geçen haftaki derbi coşkusu sonrası, Alex'siz geldiği Kayseri deplasmanında puan çıkarma çabasında. Mehmet'in Alex'i ikame ettiği maçta son 2 maçtır forvet görevi üstlenen Kazım eski görev alanında oyuna başladı. Ancak her iki oyuncu da yer yer eski alışkanlıklarına karşı koyamıyor, Mehmet sağ kanata yakın, Kazım ise ileri uça yaklaşıyor. Orta alanda oluşan boşluk nedeniyle Fenerbahçe oyun tarzını henüz sahaya yansıtabilmiş değil.

Kayseri, orta alanda bulduğu boşlukları değerlendirmektense uzun toplarla, rakip stoperlerin arasından Cangele ve Makukula'ya pas çıkarma düşüncesinde. Rakibin ofsayt taktiğine takılan bu düşüncesi nedeniyle istediği pozisyonları elde edebilmiş değil. Maç daha çok her iki yarı alanda, top kapma mücadelesi şeklinde geçiyor, orta alandan oyunu yönlendiren yok.

Daum'un, Alex'in yokluğunda Güiza'yı düşünmesi bence yersiz bir karar. Kazım'ın 2 maçtır ileri uçta gösterdiği performans, sadece 1 gol atma başarısı göstermiş olsa dahi, rakip defansı yıpratmak adına oldukça iyiydi. Kayseri takımının bu maçta, orta alandaki zaaflarını değerlendirmek amacıyla, topu daha çok ayağında tutabilecek bir oyuncu olan Özer'i Alex'in yerine monte etmesi, Mehmet'i saha çekip Kazım forvet oynatması, daha çok yararlı olur düşüncesindeyim.

Mücadelede, orta alan hakimiyetinin olmaması her iki takım arasında oyunun gidip gelmesi riskini ortaya çıkarıyor. Zaten ilk 45 dakika boyunca da top bir Kayseri kalesine bir Fenerbahçe kalesine gidiyor. Saha zemininin ıslak olması da defans oyuncularını ve kalecileri zor durumda bırakıyor. Böyle bir pozisyonda, Cristian Baroni'nin Kayseri yarı alanının ortasından yaptığı vuruşta, kaleci Suleymanou'nun kontrol edemediği ve yardımcı hakemin kale çizgisini geçti kararı verdiği pozisyon gol olarak kayıtlara geçti.

Özellikle ikinci yarıda beklendiği gibi Kayseri Fenerbahçe'nin yarattığı boşlukları dolduruyor, daha etkin bir oyun oynuyor. Şu artık bilinmeli ki; ne Mehmet ne de Santos Alex'in alternatifi değil. Özellikle son haftaların hayal ürünü Santos'un oyuna kurtarıcı olarak alınmasını anlamak mümkün değil. Güiza ise sezon başında yakaladığı formundan çok çok uzaklarda, özellikle Alex'in yokluğunda ileride top alamadı, rakip defansında kaybolup gidiyor.

Kayseri'nin gole davetiye çıkaran ciddi ataklarından birinde, Kayseri'nin kazandığı penaltıyla beraberlik sağlanıyor. Daum, sıkıntılı anların yaşanacığını tahmin ediyor olmalı ki, cankurtaran Semih'i sahaya sürüyor. Ancak oyun içi organizasyonun sağlanamadığı bir ortamda Semih'in katkısı ne kadar olur bekleyip göreceğiz. Tabi Kayseri'nin yakaldığı net pozisyonlardan Fenerbahçe için bir mağlubiyet akşamı çıkmazsa. İleride kaybedilen her top, orta alanda oyunu tutamadığımız için kalemizde.

Daum, kendi kurduğu sisteme ihanet ediyor. Maç başından bu yana orta alanda oluşan zaafı izledi. Oyuna yön verecek, top tutan bir oyuncu sahaya sürmek yerine, ön yargılarına teslim olmaktan kurtulamadı. Kayseri kendi sahasında, lider karşısında çok sayıda net pozisyondan yararlanamayarak galibiyeti kaçırdı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..