Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Daum umut vaadetmiyor

Daum umut vaadetmiyor
 

Fener hala ES o Es veriyor


Fenerbahçe; Türkiye Kupasında, zorlu Eskişehir deplasmanında 26 yıllık umudunun peşinde. Ligde boyun eğdiği rakibi karşısında, ilk 15 dakika iki takım arasında hakimiyet mücadelesi şekinde geçti. Ancak; Daum'un kurgusu ev sahibinin orta alan baskısına çok fazla dayanamadı. Daum, alışkanlıklarından, inadından vazgeçmiyor. Oyuncularını aktif kullanamıyor, kullanmaya kalksa da elmayla armutu karıştırıyor. Sağ ayaklı oyuncudan sol kanat, top tutamayandan adam tutan oyuncu çıkarmaya uğraşıyor.

Fenerbahçe'nin sahadaki dizilişi ciddi şekilde alarm veriyor. Sol kanat, yani Daum'un durduğu yere en yakın olan kanat, yol geçen hanı gibi. Ancak kör gözüm kör parmağıma misali, gören yok önlem alan yok. Özer'in solda etkili olamadığını daha önceleri çok gördük. Oyuncuyu burada kullanıp ne Özer'i ne de kenardaki Uğur'u demoralize etmeye gerek yok. Santos'un da ne kadar etkisiz bir oyuncu olduğuna şahit olduk. Eskişehir 45 dakika boyunca soldan vurdu. Tam 5 tane %100 gol pozisyonunda Volkan'ın gününde olması, Burak'ın kaleciye şut çekme alışkanlığı EsEs'in farkını önledi.

İkinci yarıda, sol kanadın etkisizliğine önlem olarak Uğur ve Vederson'un oyuna alınmaması halinde, Fenerbahçe'nin buradan puanla ayrılması çok zor görünüyor. Bu bölgeye önlem alınması gidişatı önemli ölçüde değiştirir. Çünkü Alex ve Deivid, destek bulmaları halinde ilerde önemli işler yapabilirler. Deivid şuana kadar rakip defans arasında ezilmedi, ancak çok da fazla şans bulduğu söylenemez. Özellikle Emre'nin de ofansa yardımcı olması gerekir, ya da o bölgeye Özer'in çekilmesi bugün için daha mantıklı olur. Ayrıca Bilica'nın çok önemli pozisyonlarda kafayla yaptığı müdehaleler hayat kurtarıyor ama o topları keserken rakip oyunculara asist yapmaktan vazgeçse, en azından topu garanti olsun diye taça atsa daha yararlı olur.

Eskişehir'in ilk yarı boyunca etkili mücadelesi, ikinci yarı beklenmedik şekilde yorgunluğa dönüştü. İvesa'nın da yaptığı kritik hatayı iyi kullanan Alex, kazanılan penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe'ye 3 puanı ve turu getirdi. Kötü oynadık 3 puan aldık ama bugün böyle oldu yarının garantisi yok. Aksayan Emre'ye alınan Selçuk önlemi kötü Emre'yi arattı. Selçuk'un etkisiz oyunu ve top kayıpları, her zaman olduğu gibi bu takımın oyuncusu olmadığını gösterdi. Fenerbahçe, Uğur'un yokluğunda sol kanattan 1 tane atak yapamadı, topu çizgiye taşıyamadı. Maç boyunca toplamda rakip kaleye sadece 3 şut çekebildi, onlar da etkisizdi. Sözün özü, yürüyerek sezon sonunu getiririz ama ne sıfatla bilinmez.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..