Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Daum yine kaybetti

Daum yine kaybetti
 

Fenerbahçe, üst üste oldukça iyi oynadığı üç süper lig karşılaşmasında da puan kaybetti. Maçın hemen başında Alex in mükemmel golü ile öne geçen Fenerbahçe, Santos'un şık golu ile 20 dakikada skoru 2-0 yaptı. Guiza, Alex'in mükemmel pasında kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen yine gol atamadı. Arkasından Alex'in sert şutu direkte patladı. Sonra, klasik Fener hastalığı olan orta sahada top kaptırma ve akabinde hızlı kontra atak yeme hatası yine ortaya çıktı, bu sefer Gökhan Gönül gereksiz yere çalım atmaya kalkınca Bursa topu kaptı, hızlı kontra atak ile sağ kanada indi, yapılan ortaya Santos önündeki Batalla'yı seyredince, Batalla şık kafa vuruşu ile golu attı.

37.dk da Alex topu ayağından çıkardıktan sonra Volkan Şen'in Alex'e sert dirsek darbesini hakem görmedi. 4.hakem de görmedi. Oysa hareket kırmızı kartlıktı. Çünkü, dirsek topun olmadığı bir pozisyonda atıldı. Daha sonra, Özer, 5 dk içinde 2 sert faullü hareket sonucunda sakatlandı ve FB hiç hesapta olmayan bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Hakemin Özer'in sakatlandığı ikinci faul pozisyonunda faul vermemesi yine ilginçti.

2.yarı Fenerbahçe yine iyi başladı 4 gol olabilecek şut pozisyonu kale yerine havalara gitti. Ve sonunda beklenen oldu, 65 dk dan sonra Lille maçı yorgunluğu ortaya çıktı ve oyun kontrolü Bursa'ya geçti. Ve bu duruma Daum herhangi bir önlem almak yerine seyircinin baskısına boyun eğerek Guiza yerine Semih'i oyuna aldı.

84.dakikada ceza sahası içinde yapılan çift vuruşta, maça konsantrasyonu iyice azalan Fenerbahçe'li futbolcular ve özellikle kaleci Volkan'ın hatasından Bursa'nın beraberlik golü geldi. Şaşkına dönen Fenerbahçe son bir gayretle bilinçsiz ataklar yapmaya çalıştı. Ancak, uzatmalarda yine defansın pozisyon ve kademe hatası içinde bulunduğu bir durumda Bursa hızlı kontra ataktan galibiyet golünü attı.

Bursa, süperlig'in üst düzey takımlarından biri, iyi bir kadrosu var, hızlı oynuyorlar, oyunu bırakmıyorlar. Volkan Şen, başarılı futbolunu, hakemi kandırmak amacıyla sürekli yere atarak faul kazanmaya çalışarak gölgelememeli. Alex'e vurduğu sportmenlik dışı bilinçli dirsek ise genç ve gelecek vaad eden bir futbolcu olarak kendisine hiç yakışmadı.

Hakem Bülent Yıldırım faul kararlarında standart sağlayamadı. Benzer pozisyonlarda farklı kararlar verdi. Hüseyin'in Alex'e, ve Mustafa Keçeli'nin Gökhan Gönül'e üst üste arkadan yaptıkları faulleri seyretti. Özer'in sakatlandığı pozisyonu, Alex'e atılan dirseği görmedi. Bu nedenle Bülent Yıldırım'ın adaletli maç yönettiğini düşünmüyorum.

Fenerbahçe, sakatlıklar ve üstüste oynadığı kupa maçları ve Daum'un yanlış oyuncu değişikleri nedeniyle iyi oynadığı maçlarda dahi puan kaybediyor. Alex ve Emre'nin iyi oynaması da yeterli olmadı. Semih bir türlü toparlanamadı, güçlenemedi. Dün oyuna girdi ama, güçsüzlüğü nedeniyle hiçbir pozisyonda rakibe üstünlük sağlayamadı, top kazanamadı. Bu durumda Guiza'nın tercih edilmesi doğru karar ancak motivasyon düşüklüğü nedeniyle son vuruşlarda çok başarısız olması çok kötü. Santos asla sol bek oynayamaz, oynamamalı. Volkan, Fenerbahçe'ye puan kaybettiriyor. Konsantrasyon eksikliği, sorunu nedeniyle üst düzey kalecilerin asla yemeyeceği goller yiyor. İvankov, Volkan dan çok daha iyi ve kaliteli bir kaleci.

Tabiki, Uche-Högh ikilisinden beri Fenerbahçe stoper sorunu yaşıyor. Her biri tek başına başarılı olabilecek stoperler almasına rağmen ikili stoper uyumu bir türlü sağlanamıyor. Stoper uyum sorununa, birde Volkan'ın konsantrasyon sorunu eklenince acemice aptalca goller yiyor. Kaleci ve stoper sorununu çözemeyen Fenerbahçe üst düzey bir takım olarak Avrupa da başarılı olma şansının olmayacağı da ne yazık ki bir gerçek.

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..