Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Davos fatihi(mi?)

Davos fatihi(mi?)
 

29 Ocak 2009 Perşembe günü eşsiz bir kahramanlık örneği gösteren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun.

Bu kahramanlığa Gazze’de, ülkemizde ve birçok İslam Ülkesi’nde organize ettikleri çeşitli mitinglerle destek olan Müslüman halklara da aynı selam ve dileklerimi iletmek istiyorum.

Gelelim başbakanımıza “Fatih” unvanını veren Davos’ta ki o meşhur çıkışına.

Yapılan çıkış İsrail Cumhurbaşkanı Simon Teres’in takındığı sert tavırdan öte savaşın başladığı 27 Aralık gününden itibaren başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’de ki İsrail’in yaptıklarından Davos Toplantısına kadar biriktirdiği öfkenin bir boşalmasıydı.

Aynı zamanda halkımızın hadiselere olan öfkesini 29 Mart Yatırımı’na dönüştürmekte olabilir, bu tavır.

Fakat tüm bu yaşananlardan sonra şunu da unutmamak gerekir ki; 24 Nisan’daki Ermeni Tasarısı’nın önünde ki engel olan Yahudi Lobisi’nin söz konusu pozisyonunu bu tavra göre akort edebileceği de olasılıklar arasında.

“Öfke ile kalkan zararla oturur” misali Recep Tayip Erdoğan’ın bir hışımla kalktığı Davos’tan 24 Nisan’da ki kararla Ankara’da ki koltuğa “kuzu kuzu” oturabileceğini de düşünmesi gerekirdi.

Başbakan’ın oturum sırasında sergilediği üslup ve tavrı biraz daha kontrol altında tutması gerektiği kanaatindeyim.

Ayrıca Davos’ta ki Ermeni Cumhurbaşkanı Sarkisyan’la bir araya gelen Erdoğan’ın Ermenistan-Türkiye münasebetlerine yaptığı katkıyı, oturum sırasında sergilediği tavırla Ermeni Diasporası’na Yahudi Lobisi’ni yanına çekmesi bakımından büyük bir koz vererek götürdüğünü de unutmamak gerekir.

Netice itibariyle Erdoğan’ın Davos Zirvesi tüm bu gelişmelerden sonra bir doldur-boşalt tan öteye gitmeyecek gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..