Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Davos'un seçimler etkisi

Davos'un seçimler etkisi
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e İsrail'in politikaları konusunda söylediği sözler sadece Türkiye'de değil, dünyada da büyük tartışma konusu oldu. Şimdi tüm dünya Başbakan Erdoğan ile Türkiye'yi konuşuyor.

Başbakan Erdoğan'ın Şimon Peres'e söylediği sözler Türkiye'de ana muhalefet partilerinden MHP lideri Bahçeli'nin de taktirini kazandı. Evet, belki usul tartışması yapılabilir ama önemli olan sonuçtur. Ülke politikası ve halkımızın çıkarları söz konusu olduğunda partiler üstü hareket gerekir. MHP lideri Bahçeli buna örnek bir hareket göstermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. CHP lideri Baykal ile CHP bünyesinde hizmetler veren politikacıların Başbakan Erdoğan'ın bu erdemli davranışını eleştirmesi ise beni şaşırtmadı. Baykal dönemi eleştiri dönemidir. CHP eleştiriden başka hiçbir politikası olmayan bir parti konumundadır. CHP lideri Baykal artık Avrupa Sosyal Demokratlarının bile kabul etmediği bir liderdir.

Türk halkı tarih boyunca ezilmişlerin yanında olmuştur. Buna yahudi toplumu da dahildir. Osmanlı'nın Avrupa'yı fethettiği zamanlarda İspanya'da kıyıma uğrayan 50 binden fazla yahudi Osmanlı topraklarına getirilmiş ve kıyımdan kurtarılmıştır. Bunu pekçok kimse bilmez. O dönemlerde ezilen yahudiler yine Türklerin vicdanı sayesinde kurtulmuştur. Başbakan Erdoğan, Türk halkının Filistin ve Gazze halkının yanında olduğunu göstermiş ve İsrail hükümetinin yaptığı katliamı dünya gündemine "yüksek sesle" taşımıştır.

Bu hareketin Türkiye'de seçimlere etkisini 2 ayrı anket ortaya koymaya çalıştı. Bu anketlerden birisini Metropol Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gerçekleştirmiş. Metropol'ün araştırmasına göre Başbakan Erdoğan'ın Davos'daki çıkışı sonrası AKP yüzde 49, 3'lük oy oranına ulaşmış. Başbakan Erdoğan'ın bu davranışına halkın yüzde 81, 7'si doğru bulduğunu ifade etmiş. AKP'nin oy oranının bu hareket öncesi yüzde 34'ler civarında olduğunu biliyordum. Yaklaşık olarak yüzde 15'lik oy oranı artışı çok büyük bir artıştır.

Diğer bir anket Facebook'da gerçekleştirilmiş. Facebook'daki ankete göre CHP bugün itibariyle yüzde 34, 79, AKP ise yüzde 26, 21'lik bir oy oranına sahipmiş. Diğer yandan bu anketin gerçekci olmadığını söyleyenlere pek katılmıyorum. Bence gerçekci bir anket ancak doğru sonuçları yansıtmıyor. Neden mi? Çünkü Facebook AKP ve Saadet Partisi düşüncesine yakın olanların ahlaki değerlere uymadığı gerekçesiyle kullanmadıkları bir platform. Dolayısıyla AKP'ye çıkan yüzde 26'lık sonuç bile bence çok yüksek bir oran. Bu oranın üzerine Facebook'u kullanmayan AKP yanlısı vatandaşlarımızın da oy oranlarını koyduğunuzda sonuç Metropol'ün ulaştığı verilere çok uygun duruma geliyor.

Netice olarak görülüyor ki Başbakan Erdoğan'ın Davos'daki hareketi AKP'ye ciddi oranda oy kazandırmıştır. Bu büyük bir başarıdır.

Gelelim dünyaya. Medyayı takip edenler görüyorlardır ki dünyada çok güçlü yahudi lobisine karşı ses çıkarma cesaretin gösteremeyen pek çok Avrupalı siyasetçi Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışını desteklediklerini ifade etmeye başladılar. Hatta İsrail'in masum binlerce çocuğu katlettiğini ve bunu bilerek yaptığını söyleme cesaretini bile kendilerinde buldular. Ki bu davranış giderek yayılmaya da başladı. Bu durum İsrail hükümeti ile yahudileri çok rahatsız ediyor. Dünya ekonomisini ellerinde bulunduran yahudi lobileri ve İsrail hükümeti artık karşılarında ses çıkarmayan bir dünya bulamadıklarını görmenin rahatsızlığını yaşıyorlar. Sahip oldukları gücü kaybetmeye başladıklarını düşünmeleri onlar açısından hiç de hoş değil. Bu nedenle kısa zamanda yeni sindirme politikaları uygulamaya başlayacaklardır.

Bence Başbakan Erdoğan bir miladın kaynağı olmuştur. Ancak bunun bir bedeli olacağı da ortada. Yahudilerin Türkiye'de sahip olduğu güç göz önüne alındığında Başbakan Erdoğan'ın işinin çok zor olacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Yakın zamanda Başbakan Erdoğan ve AKP aleyhine kampanyalar başlarsa hiç şaşırmayın. Kaldı ki medyanın büyük çoğunluğunda çok büyük etkiye sahip yahudi lobileri için bu durum hiç de zor olmaz. Gerçekte var olmayan ancak varmış gibi ortaya çıkacak bir takım evraklar ortaya çıkarsa yine şaşırmayın. Ya da Başbakan Erdoğan'ın çok eski dönemlerde söylediği sözler yine ortaya çıkarsa ve bu aleyhte kullanılırsa yine şaşırmayın. Bu tip davranışların sebebi Başbakan Erdoğan'ın ülkedeki popülaritesini ortadan kaldırmaktır.

Başbakan Erdoğan ile yahudi lobileri arasında şimdiden büyük pazarlıklar olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Bu lobiler bir takım bedeller ödeteceklerini mutlaka Başbakan Erdoğan'a ifade etmişlerdir. Şimdi bu pazarlıkların neticesini beklemek gerekiyor. Eğer Davos'da erdemli bir şekilde çıkış yapan Başbakanımız Erdoğan, yahudi lobilerinin tehditlerine boyun eğmez ve doğru bildiği politikayı uygulamaya devam ederse üçüncü seçim başarısını yakalayamayacağını hepimiz göreceğiz. Ki bence de böyle olacak. Benim tanıdığım Recep Tayyip Erdoğan bedelini ödeyeceğini bile bile doğru olduğuna inandığını yapan erdemli bir başbakandır.

Bedeli ağır olsa bile halka hizmet hakka hizmettir. Bu bedeli ben ödemeye hazırım...

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..