Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
Dünya
 

Davutoğlu: "Operasyonlar derhal durmalı, yoksa..!"

Davutoğlu: "Operasyonlar derhal durmalı, yoksa..!"
 

Ahmet Davutoğlu


Son dönemlerin önemli mesajlarından birisi muhakkak Suriye meselesidir. İç basında fazlasıyla yer bulduğu kadar dış basında da yeteri kadar yer buluyor. İngiliz gazetelerinin Türkiye’yi Suriye’ye müdahale hazırlığında göstermesi muhalif basın ve siyasiler tarafından bir gaza getirme olarak yorumlanıyor ve Türkiye’nin müdahaleden esefle sakınmasını söylüyor. 

Dün komşularla sıfır sorun politikasını uygularken eleştiren yazarlar bugün nasıl olduysa komşularla sıfır sorun dedin, şimdi sıfır komşu kalacak diye yaygara kopartıyor. Eee muhaliflik doğru olsun yanlış olsun ak olana kara demekse vallahi Türkiye’deki siyasetçi olsun, yazar olsun muhalefetliğin en büyük kuralını sorunsuz yerine getiriyorlar. 

Birde bizim penceremizden bakalım bu olaya. Türkiye büyük sıkıntılı süreçlerden sonra büyük bir birikim ile bu günlere geldi. Savaşmak öyle eski dönemlerdeki gibi sadece can kaybı değil artık büyük bir ekonomi kaybı. Uçağı, tankı, tüfeği, mermisi derken büyük bir sorumluluk isteyen bir iştir. Ama külfeti büyük diye de yüzlerce insan ölürken Türkiye sessiz kalamaz. Orada insan ölmüyormuş gibi yapamaz. 

Ahmet Davutoğlu’nun “eğer operasyonlar durmazsa konuşacak bir şeyimiz kalmaz” açıklaması bence ufukta bir askeri müdahaleyi gösteriyor. Bu müdahale Türkiye’yi yeniden Osmanlı günlerindeki gibi sorunları görmezden gelen ülke sıfatından her şeyde sözü geçen bir konuma oturtacak. Bu zaten son dönem dış politikasında büyük ölçekte oldu ama bu zamana kadar olanı bu müdahale ile fiile dönüştürebilir. Ben şahsi fikrimi söylüyorum. Müslüman insan komşusu açken de uyuyamaz, komşusu haksız yere kurşuna dizilirken de. Bu müdahale riskli olsa da gereklidir. Türkiye o güce erişmiştir. Bunun üstesinden gelebilir. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..