Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

Davutoğlu’nun siyasî hayatı bitti mi?

Davutoğlu’nun siyasî hayatı bitti mi?
 

hbrdr.com'dan...


“Bitmedi” diyenler var!

“Bitti” diyenler ise daha fazla!

Bizce de bitmiş gibi gözüküyor... Bitmese, devam edecek olsa, bunu daha açıktan gösterir, partiye hâkim olmaya çalışır, mücadele ederdi. Bunları yaptığını gören, duyan var mı?

Davutoğlu’nun gidişine “olağan” görüşmede karar verilmedi. Kendisine 2-3 ay önce, birkaç hafta ömür biçilmişti… Bunu, “PKK silah bırakmadı, ÖSO bırakıyor” başlıklı, 02 Mart 2016 tarihli yazımızda şöyle dile getirmiştik:

2011-2014 arasındaki Dışişleri Bakanı, şimdiki Başbakan Davutoğlu… 2012 Ramazan ayında (Temmuz), NTV’de, Oğuz Haksever, Cengiz Çandar ve İsmet Berkan’la bir programa çıkmıştı. Kıdemli yazarlar Esad’ın “siyasî ömrünü” sordu. Davutoğlu, yüzünden eksilmeyen gülümsemesi ve kendinden son derece emin tavrıyla, “Günleri sayılı, birkaç hafta, en fazla 2 ay” demişti.

Affedersiniz; kaç 2 ay geçti?

Esad gitmedi… Ama Ankara kulislerinde Davutoğlu’nun gideceği konuşuluyor… Nereden gideceği? Mayıs’taki kongreyle, AKP genel başkanlığından, dolayısıyla başbakanlıktan!

Büyük konuşmamak lâzım!

x   x   x

AK PARTİLİLERE SORUYORUM: DAVUTOĞLU BAŞARISIZ MI?

Başarısızsa, neden şimdiye kadar başarısızlığını hiç dile getirmediniz, tam tersine hep övdünüz?

Yok, sizin hep övdüğünüz gibi başarılıysa neden parti genel başkanlığından, dolayısıyla, başbakanlıktan gönderiliyor?

Siz, 7 Haziran seçimlerinden bir hafta önce, 01 Haziran 2015’te, ‘Davutoğlu’na Başbakanlığı Resulullah vermiş olabilir mi?’başlıklı yazıda naklettiğim şu saçmalığa da ses çıkarmadınız:

Herhalde, duymayan-görmeyen-seyretmeyen kalmamıştır: İstanbul’daki AKP mitinginde, cübbeli-sarıklı biri mikrofonu eline almış, bangır bangır halka şunları söylüyor:  “Biliyorsunuz, ben her ay Beytullah’a giderim. Resulullah’ın mescidinde oturuyordum, ders yapıyordum. Rüyamda Davutoğlu’nu gördüm. Şurasında birim kodu yazıyor, burasında da başbakan yazıyordu. Ona başbakanlık resulullah tarafından verilmişti.”

“Hatip”in bu sözlerini yüzlerce-binlerce kişi dinliyor, kimseden ses çıkmıyor, yukarıdaki sözlere inanmış gibi gözüküyorlardı.

Ey iman ehli! Ey dindarlar! Ey “Elhamdülillah Müslümanım” diyenler! Ey imamlar, müezzinler, vaizler, müftüler, Diyanet İşleri Başkanı! Allah rızası için söyleyin, hatibin sözlerinde doğrunun kırıntısı olabilir mi?

x   x   x

Sualimize tek cevap gelmedi. Sadece burada değil, yüzlerce haber kanalında yazılıp çizildiği, ilgili video sürekli yayınlanmaya devam ettiği halde, kimseden ses seda yok. Şimdi, yeni soru şu:

Eğer hatibin sözlerine inanıyorsanız, Resulullah’ın verdiği görev neden ve nasıl geri alınabiliyor?

Hayır, hatibe inanmıyorsanız, neden “böyle şey olmaz” diye karşı çıkmıyorsunuz?

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..