Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Davutoğlu ve Vicdan

Bir söz vardır halk arasında söylenen 'Hiç bir şey gizli kalmaz, eninde sonunda bir gün mutlaka açığa çıkar' diye..

Davutoğlu'nun  '7 haziran 15 ve 1 kasım 15  seçim dönemlerini işaret ederek söylemeye çalıştığı 'konuşursam bazı kimseler sokağa dahi çıkmaya yüzleri kalmaz' meyanındaki sözleri de bu cinsten sanki..

Önceki yazımda da yazmış olduğum gibi, eğer açığa çıkması gereken durum vardı ise Davutoğlu görevde olduğu süre içinde söylemeliydi, bu ayrı bir konu..

Siyaset bir ekip çalışmasıdır. Bir nevi çok ortaklı kurum gibidir. Ortaklık da her baba yiğidin harcı değildir.. Önce iyi ahlak aranır ortaklıkta. Doğru insan olmalı, adalet duygusuna sahip olmalı, vicdan sahibi olmalı vesaire vesaire. Bir diğer önemli husus da, herhangi bir şekilde ortaklıktan ayrılan kimsenin ortaklık sona erdikten sonra da ortaklık süreci devam ettiği dönemdeki doğru ahlakını devam ettirmesini bilmesi çok önemli husustur.

Davutoğlu'nun vicdan muhasebesi yaparak vicdanı rahatsız olduğu için mi bu sözleri söylemiş yoksa kendi kuracağı partinin geleceği için mi söylemiş?

Vicdan, insanın içindeki yüreğindeki tanrıdır.. İçindeki tanrısından korkmuyorsa bir insanın yapmayacağı şey yoktur. Yalan da söyler, hırsızlık da yapar, her türlü kötü şey bekleyebilirsiniz. İçindeki tanrısına saygı duyuyorsa (-ki bu durum insanın kendisine saygı duymasıdır) eninde sonunda vicdanı sızlar ve yaptıklarından önce kendinden daha sonra ilgili kişden özür diler..

Davutoğlu bu söylemiyle sanki toplumdan özür dileyecekmiş gibi bir izlenim veriyor.

Kimbilir 7 haziran seçimleri iptal edildiğinde neler yaşanmıştır bilmiyoruz.

7 haziran seçimlerinin iptal edilme gerekçelerinin gerçek gerekçelerini bilmiyoruz. 7 haziran seçimleri yapıldı bitti, ertesi günü birileri yataktan kalkar kalkmaz 'seçim iptal!' dedi iptal edildi tekrar 1 kasım'da seçimler yapıldı, bilanço'nun rakamları değişti tabi.

Davutoğlu eğer vicdanının sesini dinleyerek gizli kalmış şeyleri ortaya çıkarırsa toplum da rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Hatırlayalım o günleri unutmayalım.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..