Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Dayanışma Ruhu

Dayanışma Ruhu
 

Cesur Yürek Karadeniz Kadını


 

Karadeniz Bölgesi'nde, 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesini durdurmak için, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Samistal Yaylası'nda, genç, yaşlı yöre insanının büyük bir duyarlılık, ve kararlılık içinde bir araya gelmesi müthiş bir dayanışma ruhunu ortaya çıkardı. Bu eylem sırasında bir fenomen olarak ortaya çıkan Havva Ana'nın o güzel şivesi ile doğaçlama söylevi ise, bir başyapıt " tirat " niteliğinde idi. Böyle güzel ve inançlı dayanışma ruhu memleketin her tarafında büyük bir coşku, memnuniyet yarattığı gibi yarınlara olan umut ve güvenin de artmasına
neden oldu....

Bu olay, uzun yıllar önce seyrettiğim bir filmi hatırlattı bana. Baş rollerini, Anthony Quinn, Anna Magnani' nin oynadığı " Kasabanın Sırrı - The Secret of Santa Vittoria" adlı filmde, Nazi İşgali sırasında kasaba halkı, ünlü üzümlerinden ürettikleri ve tek geçim kaynakları olan, 1 milyon şişe kaliteli şarabı Almanlar'dan saklamak için müthiş bir dayanışma ve direnç gösterir. Mizahi yönü de kuvvetli bu filmde Anthony Quinn'in oyunu ise mükemmeldir. ( Vakit bulursanız izlemenizi öneririm, çok keyif alırsınız)

Her iki konu farklı gibi görünebilir, ama benim vurgulamak istediğim bir inanç ve ideal uğruna halkın bir araya gelerek dayanışma içinde olması halinde en zor konuların bile, barışçıl yollarla ve kolaylıkla aşılabileceğini vurgulamaktır.

Enfal Törün'ün fotoğrafı.
 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..