Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

De Nigris Oynadı da ne oldu? (Ankaraspor - Galatasaray maçı)

De Nigris Oynadı da ne oldu? (Ankaraspor - Galatasaray maçı)
 

Hafta içi bir başka tartışma konusu da Hıncal Uluç'un De Nigris'in Fenerbahçe maçında neden oynatılmadığı sorusunu sorarak çok gereksiz bir polemik yaratmasıydı.

O zaman gözlerimiz ister istemez De Nigris'i aradı. Hafta içi bu oyuncunun istatistiklerini yazmıştım. Aykut Kocaman oyuncusunun durumunu en iyi bilen teknik adam olduğu için aslında yorum da onun olmalıydı. Ama Aykut Kocaman büyük bir risk de alarak bu maça Hıncal Uluç'un kozu ile çıktı. İlk yarı boyunca De Nigris'i aradık durduk. Var mıydı yok muydu? Kuşkusuz sahadaydı.

İlk yarı Ankaraspor adına büyük talihsizlik o daha birinci dakika çizgiden çıkarılan top oldu. Aynen Fenerbahçe maçının 7. dakikasında verilemeyen penaltı gibiydi.

Ankaraspor'un defansı ve orta sahası çok güçlü. Ancak, ileri uç fazlasıyla zayıf.

Hıncal Uluç bu maçı bu sefer başka gözle seyridiyordur kuşkusuz; ancak Ankaraspor'un en etkili oyuncusunun Mehmet Çakır olduğunu söyleyebiliriz.

İlk yarı Mehmet Çakır'ın bir pozsiyonda Emre tarafından durdurulması var ki... Sarı kart çıktı ama o kartın rengi farklı da olabilirdi. Sakatlanması ve ikinci yarı oyundan çıkması ise büyük talihsizlik oldu.

Fenerbahçe, Ankaraspor'u duran toplarla aşabilmişti. Galatasaray tek pozisyona girdi, o da direkte patladı.

Maçta dikkat çeken bir başka husus, Ankarasporlu oyuncuların saha üzerinde ayakta duramamaları. Sürekli düşüyorlar. Bu saha Ankaraspor'un sürekli top oynadığı bir yer değil mi? Ev sahibi olma avantajı yokmuş gibi duruyor.

Arda için bir paragraf açalım.

Sahanın her tarafında o var. Bir Sabri'nin önünde bir Volkan'ın. Sağdan sola, soldan sağa koşturuyor. Onun bunu yaparken bilinçli ve kontrollü bir efor sarfedip sarfetmediğini bilmiyoruz. Akla geçen haftaki saha kenarına yığılıp kalması geliyor. Oyunu bu kadar çok yönlü oynayıp gücünü kaliteli ve ekonomik kullanaması ilginç tabii...

Nonda - Emre değişikliği çok ilginç oldu. Bu değişiklik sonrasında Galatasaray defansı üçe düşmüş oldu. Eğer Meira Servetle tandem oynamazsa. Skibbe ileri ucu ikilemiş oldu. En azından oyuna müdahale etmiş oldu.

Bu değişiklik De Nigris'e yarayabilir.

Aykut Kocaman De Nigris'e 85 dakika dayandı. Hıncal Uluç bol bol izlesin diye herhalde.

De Nigris'in yerine giren Konate iki tane gol kaçırdı ki... Hıncal Uluç'a gönderme yapmak geldi içimizden;

"Ah Aykut Kocaman ah, sen maçı kazanmak istemedin mi yoksa? Neden 85 dakika Konate'yi kenarda oturttun? Adam girdi iki pozisyon oldu. O girene kadar Ankaraspor'un pozsiyonu bile yok. Bu oyuncunun Fenerbahçe maçında da neler yaptığını gördük biz. Ah ah... Bilinçaltında neler vardı?"

Öyle mi Sayın Uluç? Pazartesi akşamı yorumlarınız bekliyoruz.

İki İstanbullu Ankara'da gol atamadı, ikişer puanı da bıraktı. Neredeyse birbirinin kopyası iki maç izledik.

Uzay Gökerman

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..