Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '08

 
Kategori
Dünya
 

Deccal Amerika’da ortaya çıktı

Deccal Amerika’da ortaya çıktı
 

John McCain’in başkanlık seçimlerini kazanması durumunda ABD başkanlığına bir antichrist’in oturmuş olacağı uzun uzadıya Amerika’daki internet haberciliği yapan sitelerde yazılıp çizilmeye başladı bile. Bunlardan sonuncusu 8 Ağustos tarihli, The Nation Gazetesinde yer almış. Colorado Springs’deki bazı İncil uzmanları McCain’in özelliklerine bakarak bunların “Deccal” özellikleriyle bire bir uyuştuğunu ve dolayısıyla Mc Cain’in İncil’de belirtilen antichrist’ten başkası olamayacağını iddia etmekteler.

İncil uzmanları Deccalin özelliklerinden biri olarak O’nun Babil Hâkimi olacağı tezini sürüyorlar öne. Önceleri Saddam Hüseyin’in Deccal olduğuna inanmışlarken kendisinin idam edilmesi bu beklentilerinin asılsız çıkmasına neden oldu. Sonra Bush için aynı şeyi düşündüler fakat Bush’un Iraktan çekilme takvimi açıklaması bu beklentilerinde havada kalmasına neden oldu. Şimdi ise McCain’in; “ asırlar boyunca sürse de Irak’ta kalınacak…” sözlerine istinaden kendisinin beklenen Deccal olduğunu iddia ediyorlar. Başkan adayının Deccalliği konusuna bir başka delilde sürüyorlar öne; dedesi John Mihai’nin bir deccal adı taşıdığı ve bu özelliğini torununa intikal ettirdiğini düşünüyorlar.“Tanrı gibi insan” anlamına gelen “Mihai” ismi, Tanrılık iddiasında bulunacak olan Deccalin misyonuna uygun düşmekte İncil yorumcularına göre. Mc Cain’in cennetteki “Tuba Ağacı”’nın aksine “ Zakkum Ağacı”’nı temsil etmesi ve 2010 yılında Amerika ve Rusya arasında gerçekleşecek olan bir nükleer savaşta McCain için bir rol biçilmiş olması kendisi hakkındaki kanaatleri güçlendiriyor denilmektedir. Ayrıca Gürcistan nedeniyle gerginleşen ABD-Rusya ilişkilerinde bir Rus yetkilinin “ Biz inek değil, ayıyız.” Demesi ve McCain’in yardımcısı olan Palin’in bir ayı avcısı olması sadece tesadüfle açıklanamayacak bir olgu olarak düşünülmektedir. Durumun engellenmesi için tek yol olarak McCain’in başkanlık seçimlerini kazanamaması gösterilmektedir. McCain aleyhinde yürütülen kampanyalarda Michael Moore’un da adı geçmektedir. Moore, "Bence Gustav Kasırgası şuunat-ı İlâhinin bir tecellisi ve Allah'ın varlığının bir kanıtı" demek suretiyle aleyhte yürütülen kampanyaya destek vermektedir.(Kaynak; McCain Deccal mı? Mustafa Özcan)

Sosyal ilişkilerde sekülerizmin ideolojilere olan üstünlüğü konusunda bir yazı yazmayı düşünürken ilgimi çeken bu haber üzerine Amerikan seçmenine yapılan manipülasyonlara değinmeden edemedim. Ortalama algılar üzerinde bu kadar oynanması bunun ihtiraslara alet edilmek istenmesi oldukça düşündürücü bir durum.

 
Toplam blog
: 177
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

1965 Almanya doğumluyum. Atatürk üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu olup, öğretmen olarak çalışm..