Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Deccal nedir

Deccal nedir
 

Deccal, islam dinine göre ahir zamanda, Mesih'in ikinci kez yeryüzüne gelmesinden önce insanlığın dini inançlarını kullanıp saptırarak kötülüğe ve sapkınlığa yönelteceğine inanılan şeytanı temsil eden insandır... Alnının ortasında sadece Müslümanların görebileceği kefere (kafir) yazısı vardır. Kendisini peygamber olarak tanıtacak ve dünya ya fitne yayacak olan kişidir. Onun ölümü yalnız İsa tarafından olacaktır ve kıyametin 6. alametidirdeccal

Deccal ahir zamanda (dünyanın son devirlerinde) ortaya çıkacak en büyük negatif gücün adıdır. Hadislerde genelde bir kişilik olarak tasvir edilmektedir, ancak bu bir kişi olabileceği gibi, şiddete ve vahşete eğilimli, şeytani özelliklere sahip ve insanlara zulmeden bir ideoloji de olabilir. Bu fikir akımı, adeta bir büyü gibi kitlelere etki eden, tüm saçmalığına ve yanlışlığına rağmen takipçileri olan ve hatta kendi içinde çeşitli mezhepleri bulunan bir akımdır.

Bu akımın, kendi çarpık ideolojisini dünyaya hâkim kılmak için, insanları korku ve tedirginliğe iterek karmaşa ve anarşi meydana getirmesi, yeryüzünde huzur ve güvenlik bırakmaması, kitapta üzerinde durulacak bir diğer önemli konudur. Söz konusu akımın, hedefine ulaşmak için en yoğun şekilde kullandığı yöntemlerden biri, savunmasız insanlara yönelik olan şiddet ve terör eylemleridir. Diğer bir deyişle terör, Deccal sisteminin en önemli aracıdır. Bu araç, Deccal sisteminin takipçileri tarafından adeta bir ayin şeklinde, yani büyük bir histeri ve feveran içinde kullanılır.

Bugün halen dünyanın çeşitli bölgelerinde devam eden savaşlar, çatışmalar, kanlı terör eylemleri, vahşi katliamlar, cinayetler ve soykırımlar, ahir zamanın en önemli şeytani gücü olan Deccal'in eseridir. Bu sistemin ana hedefi, insanları imandan, güzel ahlaktan, manevi derinlikten, sevgiden, şefkatten ve tüm insani meziyetlerden uzaklaştırıp, onları sevgisiz, saldırgan, vahşetten ve şiddetten zevk alan vahşi birer hayvan haline getirmek ve bu şekilde dünyayı kanlı bir arenaya çevirebilmektir. Ancak bu planın hiçbir zaman galip gelemeyeceği ve Deccal'in sisteminin mutlaka yok olacağı asla unutulmamalıdır. Oluşturduğu kaosun ve meydana getirdiği fitnenin boyutları her ne olursa olsun, Deccal'in fikir sistemi, hak olmayan tüm diğer fikir akımları gibi Allah'ın bir kanunu gereği yenilmeye ve yok olmaya mahkûmdur. Ve bu yenilgi, Allah'ın izni ile ihlâsla Allah'a yönelen ve yeryüzünde imanın ve güzel ahlakın yayılması için çaba gösterenlerin yaptıkları fikri mücadele ile gerçekleşecektir. Bu, Allah'ın iman edenlere bir vaadidir. Bir kuran ayetinde, hakkın ortaya konmasının, batılı yok edeceği şöyle haber verilir:

De ki: "Hak geldi, batıl yok oldu. Hiç şüphesiz batıl yok olucudur." (İsra Suresi, 81)

 

Kaynakta verilen açıklama bu ama düşününce bunun burnumuzun dibinde savaşlar çıkaran, kendi halkını bile savaşlara yollamaktan çekinmeyen, ilaç sektörüyle hastalıklar yaratan, tek önceliği kazanç olan, savaş çıkarmak için kendi ikiz kulelerine bile vur emri veren, tüm dünyaya hakim olma hırsında olup kan emen bir süper güç ülkesi olduğunu görürüz. Bu arada dolaylı yollardan tüm İslam ülkelerinde karışıklık çıkarıp bunu ağzından zevk salyaları akıtarak izleyen bir güçten bahsediyoruz. Neden faaliyetlerine sadece İslam Ülkelerinde devam ediyor. Neden Müslüman olarak tanıttıkları İŞİD, MÜSLÜMAN KARDEŞLER, TALİBAN, V.S hiç birisi gerçek İslam’ın kıyısından dahi geçmemiş gruplar. Bunlar alınlarında yazan kefere yazısıyla sözde Müslümanlık adına terör eylemleri yapıyor ve insanları canice bir zevkle katlediyorlar. Müslüman ülkelerin arasına nifak sokuyorlar. Hatta onları destekleyen halife ilan edenler bile var. DECCAL apaçık karşımızda günden güne güçlenerek, maskelerle, vaatlerle, yalanlarla ona biat eden kâfirlerle eylemlerini arttırıyor. Biz bu durumda ne yapmalıyız.

Acaba peygamberimize inen ilk VAHİY neden OKU dur,

OKU emri OKUMAYI BİLMEYEN PEYGAMBERİMİZE 3 KERE SÖYLENMİŞTİR.

OKU geniş manası ile öğren demektir. Araştır demektir. Kendini yenile demektir.

Peygamberimiz bu vahiyden sonra okumayı öğrenmiş ve kitlelere bunu iletmiştir.

 Yüzyıl öncesinde Müslüman olmuş gibi değil sevgi, merhamet ve güzelliklerle donanmış olarak bu keferelere karşı aydınlanmalı ve mücadele etmeliyiz. Peygamberimiz bu tip insanlara karşı bizi uyarmıştır. Bir insanın namazı niyazı sizi kandırmasın dinar-yani para ile ilişkisine bakın demiştir. Bizi aldatanlar din maskesi altında ve tek amaçları kapital yani para, bu amaçla hırsızlıktan da, yolsuzluktan da, yalandan da korkmuyorlar. Biz bu yolda kör, cahil olursak biz de onların ateşine odun atmış oluruz.

Orta doğuyu cayır cayır yakan bu keferelere karşı artık uyanalım, uyanmayanları uyandıralım. Kıyamet kopmak üzere !
 

 
Toplam blog
: 38
: 696
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Antalyalıyım. Bir süre istanbul ve Çanakkale de bulundum. Uzun süredir Ankara da yaşıyorum. İki o..