Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Dedelerimizin kemikleri sızlamıştır

Dedelerimizin kemikleri sızlamıştır
 

Atık isyan etmemek için zorluyoruz kendimizi. Bu nasıl anlayıştır ki katiller bayrak ve toprak sahibi oluyor?

Tutturuldu gidiyor. "Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Samast'ız" Allah aşkına artık hepimizin insan olması için yapılacak bieşey yok mu? Bu ülkeyi kanları ile canları ile bizlere emenet bırakan dedelerimiz düşmana karşı birlik ve beraberlik içinde ölmedilermi? . Dedelerimiz şan şöhret para için değil. Vatan toprakları için ölürken, Kendi vatandaşlarımız arasındaki bu düşmanlık niye?

Bu ülke gerçekten sahipsizmi? Bu ülkenin Savcıları hakimleri ne güne dururlar. Tetiği çekenlerle onları azmettirenler hala ortada dolaşırken biz kime nasıl güveneceğiz? Birileri yarın düşünceni beğenmiyorum diye sanada silahını çekerse onuda kahramanmı sayacaksınız? . Bu tipleri asla tasvip etmiyorum. Doğru bulmuyorum, Ama asla onları öldürmek gibi hasta bir düşünceye de sahip değilim. Katil ne adına cinayet işlemiş olursa olsun , asla korunmamalı. Katil her zaman katildir. Bu sağlıklı düşünmekten uzak anlayışın artık kontrol altına alınması zamanı geldi. Bunu yapacak ta elbette yargı organları ve de emniyet güçleridir. Bu ülkede herkes görevini bilmeli. Kimse kendisini Emniyet gücü yada yargı yerine koymasın. Huzur ve barışın yolu kurallara uymaktan geçer. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bunun ihlaline meydan verenler, oluşaçak kan denizinde kendileride boğulur.

Emniyet güçleri içinde Birileri Hamast'lara sempati duyabilirler. Ama asla yasaları yok sayamazlar. Onların görevi Kahraman edası ile onunla poz vermek değil. Onların işi suçluyu adalete teslim etmektir. Bu en yakınları da olsa değişmemelidir.

Kimsenin benim gibi düşünmek zorunluğu yoktur. Farklı düşünüyor olmak birilerini öldürmeyi gerektirmez. Bu davranış toplumun sağduyulu davranmasının önündeki en büyük engeldir. Farklılıklar güzelliklerdir. Önemli olanın insan'a saygı duymasıdır. Eğer birinin insan olmadığını düşünüyorsan. Ya hastalık sendedir. Yada hasta olanın öldürülmesi değil tedavi edilmesi gerekir. Zira hepimiz insanız. Şiddete başvuran kim olursa olsun gerçek hastadır.

Bu tehlikeli virüs daha fazla yayılmadan koruyucu tedbirleri alalım. İnsan olmanın yanında durmak varken asla birilerine destek vermeyelim. Bu ülke hepimizin, Bu ülkeyi dedelerimiz nasıl bizlere miras bıraktı ise, Bizlere yaraşan Çocuklarımıza daha güzel dostluk ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, Yasaların eğemen kılındığı bir ülke bırakmak.

"YARATILANI SEVELİM YARADAN DAN DOLAYI" Yani insan olalım.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..