Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Degerlerimize ''Sağlam'' destek

Bu gece kazanmak gerekiyordu, ama sadece kazanmak;hafta arası uefa kupasında kaybedilen Metalist Kharkiv maçından sonra hedef tahtası haline gelen Ertuğrul Sağlam ve futbolcular için son derece zor bir geceydi. Antrenöründen tutunda yedek oyuncusuna kadar herkes stres içindeydi. İyi oyundan ziyade sonuç önemliydi, onu da aldılar. Bugün maç yorumundan ziyade Beşiktaş yönetimine bazı hatırlatmalarda bulunacağım.

Kharkiv maçı kaybedildi; hemen o gece hoca aramaya başladınız. Ligde ilk beş haftada alınan sonuçlara ve skorlara göre Ertuğrul'u kahraman ilan edip, bir yenilgide ipini çekmeye kalkıştınız. Mırcea Lucescu'dan olumlu yanıt alsaydınız belki bugün Ertuğrul hoca olmayacaktı.

Biraz geçmişe bakalım;Yönetime geldiğinizde yine Lucescu vardı. Takımı 100.yılında şampiyon yapmıştı, ama 2. sezonunu göremedi ve gönderildi. Rıza Çalımbay, Vicente Del Bosgue ve Jean Tigana'da büyük umutlarla getirilen ve gerekli sabır gösterilmeden gönderilen hocalar. Üstelik Vicente Del Bosgue kulüp tarihinin en büyük tazminatı ödenerek gönderildi. Bu hocalar gönderildi de ne oldu. Beşiktaş şampiyon mu oldu. Hayır...

Artık Beşiktaş yönetimi iyi düşünmeli ve başarının anahtarının istikrar olduğunu bilmeli. Dere geçerken at değiştirmeye kalkmamalı ve elindeki değerlere sahip çıkmalı. Başarının sadece futbol takımına endeksli olmadığını, bu işin yönetim, seyirci, birlik beraberlikten geçtiğini bilmeli artık.
Geçmişten günümüze ülkemize birçok yabancı antrenör geldi ve gitti. En kötüsüne bile bizim en iyi hocalarımızdandaha çok müsama gösterildi, daha çok destek verildi. Neden, çünkü bizde yabancı hayranlığı var ondan.

Yıllardır Avrupa takımlarını takip eder, maçlarını seyrederim. Avrupa'nın önde gelen takımlarınında kötü zamanları hep olmuştur ve süpriz şekilde elenenler olmuştur. Ama hiçbiri Beşiktaş yönetimi gibi bir damla suda fırtına kopartmamıştır. Antrenörleri ile uzun yıllar çalışarak istikrar ve başarıyı yakalamışlardır.
Yalnız Beşiktaş yönetimi ve taraftarı değil diğer tüm takımların yönetimi ve seyircilerinin Türk antrenörleri desteklemesi ve onlara hak ettiği değeri vermesi lazım.Yerli malı Türk malı herkes onu kullanmalı.

 
Toplam blog
: 23
: 448
Kayıt tarihi
: 17.08.08
 
 

Ankara'da yaşıyorum. İşletme fakültesi mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Spor yapmayı, müzik dinleme..