Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Değerli çalışan olmanın yolları

Değerli çalışan olmanın yolları
 

Günümüzde çalışma hayatı, aynı potansiyele sahip çok sayıda iş gücü ve sınırlı sayıda iş olması nedeniyle çalışanlar açısından hayli yoğun bir rekabet ortamı içeriyor. Bu ortamda diğer çalışanlardan sıyrılarak bir üst levela geçebilmek için birçok yöntem mevcut, ki kendini paralayarak çalışmak maalesef bu yöntemlerden biri değil, tecrübe ile test edilmiştir. Aşağıdakiler ise, iş çevremde gözleme dayanarak tesbit edilen yöntemlerdir.

Değerli çalışan olmanın yöntemlerinden birkaçı :

1. Tavuk çalışan olmak : Yani, yapmayı becerdiğiniz her birim iş için kendinizi övmek, ne şahane bir iş çıkardığınızı dosta düşmana ilan etmek ve kendinize "vay be.." dedirtmektir. Aynen yumurtlayan tavuğun avaz avaz gıdaklaması gibi. Ha, bu arada diğer çalışanlar siz o işi bitirene kadar 8 tane iş bitirmiştir, önemli değildir, Onlar gıdaklamadığı için, pek duyulmaz ve bilinmezler.

2. Ailenizin çalışanı olmak : Yöneticinin özel hayatı ile ilgili bilgi sahibi olmak, mümkünse ailevi yakınlaşma oluşturmak ve olmazsa olmaz : Arada yengeye ve ufaklığa selam, sevgi, çikolata vs göndermektir. Bu sizi bir üst level'a taşımayabilir ama arada yapılan geyik muhabbeti, uzun kaytarma saatleri yaratabilir, mevcut kaytarma saatlerini artırabilir.

3. Fatal attraction olmak : Karşı cinsten yönetici ve çalışan arasındaki cinsel çekimi kullanmaktır ki genelde bu yöntem başlangıç için çalışana iyi bir ivme kazandırsa da işin suyu çıkınca pılıyı-pırtıyı toplayıp başka iş arama aşamasına getirir, Bu sakıncası yüzünden bu yöntem pek önerilmez. ama elbette bu yöntemi bir ip cambazı hassasiyetiyle kullanan duayenler, vaziyeti uzun süre idare ederler.

4. "Ben de sizdenim" türü çalışan olmak : Yönetici ile ortak dernek, cemiyet, cemaat vs. edinmiş çalışan olmak ve dernek başkanı, efendi hazretleri, sayın büyüğüm vb. şahsiyetleri kullanarak diğer çalışanlarla aranızda açık ara fark yaratmak. Gözlemlerim odur ki, bu tür çalışanlar uzun vadede en iyi level atlama şansına sahip olanlardır.

Daha bir sürü yöntem olduğuna eminim, ama benim iş çevremde gözlemleyebildiklerim bunlar.

Peki bu kadar biliyorsun da hangisini bize önerirsin şeklinde bir tavsiye isteyen olursa, onlara "kendi vicdanının çalışanı" olmayı öneririm. Bu şekilde belki işyerinde level atlayarak büyüyemezsiniz ama kendi gözünüzde asla küçülmez ve gece başınızı yastığa koyduğunuzda, vicdani rahatlığınızı hissederek huzurla uyuyabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 24
: 302
Kayıt tarihi
: 06.09.13
 
 

1962, Denizli doğumludur. Ankara Anafartalar Lisesi (1979) ve Ankara Ünv. Siyasal Bilgiler Fakült..