Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '13

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Değerli Taşlar ve faydaları

Değerli Taşlar ve faydaları
 

alıntıdır


Değerli taşların çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiğini hep duymuştum. Ama bunu bize söyleyen eğer bir satıcı ise ön yargılarımızdan kurtulamıyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Green Aventurine isimli taşlarla dolu küçük bir cam şişe getirdi arkadaşım. Gerginliğe iyi geldiğini duyup almış. Ayrıca benimde ilgilenebileceğimi düşünmüş.

Ardından taşların faydalarını anlatan bir e-mail göndermiş bana. İsmini dahi duymadığımız ne çok değişik taş varmış meğer. İşte faydalarıyla beraber değerli taşlar.

AKUAMARIN

Solunum yolu rahatsızlıklarına astın ve tiroid bezi rahatsızlıklarına iyi gelir. Bereket ve uğur taşıdır. Kendisini taşıyan kişileri negatif enerjilere karşı korumaktadır.

AMAZONİT

Beden dışı deneyimler karşısında duyulan korkuyu yatıştırır. Beden ve ruh dünyaları arasında sürekliliği ve anlayışı sağlar. Duygusal yaraların iyileşmesini sağlar. Enerjisi, ölümcül derecede hasta olanlara iyi gelir. İletişimin iyileşmesine yardımcıdır. Kişinin yaşamına anlam katmasına, yaşamına değer vermesine yardım eder. Değişimleri kabullenmeyi kolaylaştırır. Kişiye kendini ifade etme gücü verir. Rahatlatıcı, sakinleştirici ve huzur vericidir.

AMETİST TAŞI

Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatszlıklarınaiyi gelir. Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı;bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir. Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız,ametisti yatmadan bir süre önce elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Özelllikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zaman bu taşı yanınınzda bulundurun.

APATİT

İletişim taşıdır. Tartıştığınız ya da anlaşamadığınız biriyle aranızdaki sorunları, bu taşla çözebilirsiniz. Apatit taşı aynı zamanda hastalıkların tedavisinde de kullanılır.

ARAGONİT

Aragonite Yıldız, duygusal gelişim ve kendi kendini şifalandırma çalışmalarında yardımcı olur. Kişinin kalbi ile merkezli bir sakinlik bulmasına yardım ederler. Onlar eski yaraların egodaki birikimlerini ya da duygusal dramlara bağlılığı serbest bırakmaya yardım ederler. Aragonite Yıldızları evrenin birincil gücüyle farkındalığa ve sadece gerçekten aşk duygusu ile hizalanmayı anlamamıza yardım ederler.

AY TAŞI

Kramplara bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi gelir. Oburluğa karşı faydalıdır.İnsanlar ile aranızdaki şefkat ve sempati duygularını karşılıklı olarak artırır ve kendisini tanıyan kişiye sempati kazandırır.

AZURİT

Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder. Yorulan gözlere çok iyi gelir. Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar.

ELMAS

Vücut ve ruhun dayanıklılığını arttırır. Kudret ve dayanıklılığın sembolüdür. Eski zamanlarda aşklarını arttırması için eşler tarafından kocalarına hediye edilirmiş. Aşkı kötü gözlerden koruduğu düşünülürmüş. Saflık ve masumiyeti simgeler.

FLORİT

Kişinin anlam tutsaklığından kurtulmasını sağlar denge ve dinginlik verir yatıştırıcı ve huzur vericidir. Yapmaktan çekinilen ve yetersiz kalındığı düşünülen işlerde enerjisiyle kişiye destek olur.

HAVLİT

Vücutta kalsiyum dengesini sağlar. Dişler ve kemikler üzerinde olumlu etkileri vardır.Kişinin kendisi ile barışık olmasını sağlar. Engellerin
aşılmasına yardım eder. Farkındalığı artırır. Öfkeyi ve kızgınlığı önler.
Sanatsal duyarlılığı ve ifadeyi kuvvetlendirir.Huzur ve sakinlik vericidir. Bencilliği yok eder. Strese karşı iyi gelmektedir..

HEMATİT

Stresi azaltır, enerji ve canlılık verir.Karar verme güçlüğü çeken kişilere iyi gelir. Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Mafsal romatizmasına karşı çok faydalıdır. Dalağın düzgün çalışmasını sağlar. Bel soğukluğuna karşı etkilidir. Saçların da daha gür çıkmasını sağlar.

 İNCİ

Zorluklara karşı korunma ve dayanma kuvveti, özgüven ve değerli olma duygusu verir. İnsanların onu sevmesine yardımcı olur.Sanata yönelik zekâyı ve sezgi gücünü harekete geçirir. Cilt / Deri hastalıklarını tedavi eder.
 Anne sütünü artırır.

KAN TAŞI

İnsanı zayıflık ve cesaretsizlik duygularından kurtarır. Anlayışı ve hafızayı kuvvetlendirir. Zihni karmaşık düşüncelerden temizler.Duygusal ve zihinsel engelleri ortadan kaldırır. Para getiren bir taş olduğu söylenmektedir.

KALSİT

Kalsit taşı oda, beden, ofis gibi ortamlardaki negatif (olumsuz, zararlı, durgun, durağan) enerjiyi temizler, pozitif (olumlu, yararlı, harekete geçiren) enerjiyi yükseltir. Böylelikle maddi ve ruhsal bedeni olumsuz yüklerden arındırır, hastalıkların iyileşmesini ve çocukların (özellikle bebeklerin) büyüyüp gelişmesini hızlandırır.

KEHRİBAR

Soğuk algınlığı, astın, guatr, bronşit ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır. Elektrik yükünü azalttığı için ,depresyona karşı da faydalıdır. Ağrıyan yerlere konulduğunda ağrıları hafifletir. Para getiren bir taş olduğu düşünülür ve bu amaçla kasalara konulur.

KYANİT

Kyanit taşı Bütün çakraların dengelenmesini ve uyum içinde olmasını sağlar. En etkili olduğu çakra 5. çakra, yani boğaz bölgesidir. Bilinçli rüyalar görmeye ve rüyaları hatırlamanıza yardımcı olur. Yastığınızın altına koyup uyuyabilirsiniz. Kyanit taşı Sinirliliği ve zihin karışıklığını önler. Ruhsal gelişmeye yardımcıdır.

KRİSTAL KUVARS

Kristal kuvars zihinsel konsantrasyonunuzu güçlendirir. Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarların yaydıkları radyasyonu toplar. Cilde temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden korur. (Pozitif insanlar arasında iseniz kristalinizi görünür şekilde takın. Böylece etrafınızdaki insanların pozitif enerjilerini kendi içinde toplar.)

KRİZOKOL

Bedeni, kalbi ve ruhu kötülüklerden ve olumsuz duygu ve düşüncelerden arındırır. Kişiyi üçüncü bir göz sahibi yapıp başkalarının göremediği gerçekleri görmesini sağlar. Kişiye özgü yetenekler verir, buluşlar yapmasına yardım eder.
Kaybolan yeteneklerin geri kazanılmasını sağlar.

KUVARS

Tedavi edici nitelikleri en yogun taşlardan olan kuvarslar; beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişsinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yokeder ve pozitif enerjiyi toplar.

LAL

Heyecan ve boşluk duygularına kapıldığınızda, dengenizi korumanıza yardımcı olur. Kendinizi kabullenmenizi sağlayarak sizi korur. İşlerinizi tamamlamanız için gereken canlılığı zindeliği sağlar. Yatak ve yastık altına konulduğunda karabasandan korunmanızı sağlar.

MERCAN

Mercan taşı, sedef hastalığı başta olmak üzere, bir çok cilt hastalığının tedavisi amacı ile kullanılır. Kalbi ve dalağı güçlendirir. Kişinin ruhsal anlayışını kuvvetlendirir. Saflığın ve dengenin korunmasına yardımcıdır. Aile içinde ve arkadaşlar arasında saygınlığın kuvvetendirilmesine yardımcıdır. Atılacak adımlarda bilinçli ve kararlı olmayı, olumsuz yargılamalara karşı güçlü olmayı sağlar.

SAFİR

Zihninizi dinlendirir ve temizler. Hırslardan kurtulmanıza yardımcı olur, inancınızı güçlendirir. Kandırılma, aldatılma, sahtekarlıklardan, düşmanca davranışlardan, nazardan korur. Eskiden çıban tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Sinir sistemi tedavisinde yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler sindirim sistemi ile alakalı ağız kokusuna iyi gelir.

SEDEF

Şifası şaşırtıcıdır.  Çevreye ve şartlara uyum yeteneği geliştirir.  Karar verme zamanlarında, zihni açar, berrak düşünme sağlar.

SODALİT

Sodalit taşı, içeriğinde yüksek oranda soda ve kalsiyum barındıran bir taştır. En büyük özelliği damar, hücre ve organizma üzerinde etkili olmasıdır. Lenf aktivasyonu , bağışıklık sistemi ve hormonları günçlendirdiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Kan basıncını düşürür, kalp ve zihinsel aktiviteleri destekler. İlham verir ve sezgileri güçlendirir. Kullanan kişiyi negatif düşünce etkisinden ve nazardan korur. Ayrıca sakinleştirici ve baş ağrısına iyi gelen etkiye sahiptir.

TURKUAZ

Tansiyonu düzenler ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Sindirim sorunları için ;kemer tokası bileklik ya da yüzük olarak kullanılabilir. Nazara karşı etkilidir.

YEŞİM

Genelde yeşil olarak bulunur. Sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ya da beyaz lekeli yeşil renklerde de olabilir. Kişiyi duyguların tutsaklığından kurtararak görüşünü netleştirir. Aşırıya kaçan duygusallıkları dengeler. Zihinsel odaklanmayı gerektiren çalışmalarda yardımcı olur. İçiniz korku ve endişeyle dolduğunda huzur ve güven verir. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.

ZİRKON

Yoğunluğunu kahverengi ile koruyan Zirkon taşı, kullanımı için renksiz hale getirilmektedir... Duygusal dengeyi sağlamayı başaran zirkon taşı, İçinize huzurda verebilmekte... Fiziksel özelliklerine örnek vermek istersekte; Uyumayı kolaylaştırdığını ve zihni kuvvetlendirdiğini söylüyebiliriz.

ZÜMRÜT

Renginin yeşil olması nedeniyle bu taşın yağmur yağdırdığına inanılırdı. Bağışıklık sistemi,sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbreği kuvvetlendirdiği bilinir. Beden-ruh-zihin için tonik vazifesi görür ve kuvvetli bir duygusal dengeleyicidir. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır unsurlarını içerir. Zümrüt’e kimi yerlerde "Koşulsuz Aşk Taşı" da denmektedir. Sevgililerin birbirlerine verebilecekleri en iyi armağan olarak görülür

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..