Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '17

 
Kategori
İnternet
 

Değişen algoritmalara göre daha mantıklı SEO nasıl yapılmalıdır?

Değişen algoritmalara göre daha mantıklı SEO nasıl yapılmalıdır?
 

2017 seo


SEO hızla değişen algoritmalar içerisinde sırlarını sürdürmeye devam ediyor. Google arama motoru 2017 yılı içerisinde 1600 den fazla arama sonuçları için güncelleme ve iyileştirme yaptı. Peki, SEO neden giderek zorlaşıyor.


2017 Yılında Nasıl Bir SEO Yapmalısınız ?

Her arama motoru kendine özel bir çok sinyal ve sıralama kriterine sahiptir. Web masterlar tarafından bilinmesi gerken ve önemli olan bir çok teknik değişiklik ve bilgilendirme Google'ın resmi kaynağı olan webmaster central blog adresinden yapılmaktadır. Düzenli olarak takip edilmesi gereken bir platformdur. SEO hakkında farklı platformlarda bir çok haber ve makale okuyabilirsiniz, tabi ki içlerinde faydalı ve bilgili olanları vardır. Lakin, resmi kaynaktan bilgiler edinmek en doğru yaklaşım olacaktır.

2017 yılında diğer yıllara göre daha farklı seo çalışmaları yapmanız gerekiyor. Ülkemizde halen çok eski ve geçerliliğini yitirmiş bir çok teknik ısrarla uygulanmakdır. Sonuç kaçınılmaz oluyor bu tarz durumlarda. Eski teknikler ile seo çalışması yaptıran firma ve şahısların siteleri genellikle gerileme yaşıyor, bir çoğu ise google'dan manuel işlem cezası alıyor. 2017 yılında abartılmış bir çok seo tekniğinden uzakdurmanız gerekriğini söyleyebilirim.

Doğru ve yapılması gereken seo nasıl olmalıdır;

Öncelikle eski alışkanlıklardan vazgeçerek ilk adımı atabilirsiniz. Bir çok forum ve blogta link almanız gerektiğini söylemektedirler. SEO doğallık gerektiren çalışmaların bütünüdür diyebilirim. Adım adım Google kalite yönergelerine uyarak çalışmaları sürdürmek gerekmektedir.

İlk olarak yapmanız gerekenler;

Sitenizi google gibi getir yapmak ve oluşturmaya engelleyen ibareler var ise düzenlemelerini yapmak. Ana sayfanızı ve alt sayfalarını test edebilirsiniz.
404 sayfalarının kontrol edilmesi, yani tarama hatalarını kontrol etmek. Eğer kaldırılmış sayfalarınız var ise, 301 yönlendirme yaparak alakalı veya yeni oluşturulan içeriğe yönlendirmek.
Robots.txt dosyasının oluşturulması ve indexlenmesini istediğiniz klasör ve sayfaların izinlerinin verilmesi. Yine bu süreç içerisinde robots.txt dosyanız ile indexlenmesini istemediğiniz, içerik ve sayfalarınızı belirtebilirsiniz.
Sitemap.xml site haritasının oluşturulması ve xml haritasının güncelliğinin kontrol edilmesi.
Webmaster Search Console kaydının yapılarak sitemap.xml ve robots.txt dosyasının gönderim ve kontrolleri. Bu adımı gerçekleştirmek için Webmaster Tools'a giriş yaptıktan sonra, mülk ekle alanından sitenizi eklemeniz gerekmektedir, gerekli doğrulama adımlarını tamamladıktan sonra, artık site haritanızı ve robots.txt dosyanızı gönderebilirsiniz.
AMP kurulum işlemi, amp hızlandırılmış mobil sayfalar anlamına gelmektedir. Siteniz ne kadar hızlı ise o kadar rahat ziyaretçi dolaşımı demektir. Reklamlardan arındırılmış sonuçlar içerisinde yer almakta ayrı bir avantaj sağlayacaktır. AMP test işlemlerini gerçekleştirmeyi unutmamanız gerekiyor.
Hosting ayarlarının yapılması, gzip özelliğinin yani sıkıştırma özelliğinin açılması.
Page speed optimizasyonun "sayfa hz optimizasyonu" yapılması.
Sayfaların ve içeriklerin title, meta description alanlarının girilmesi.
Sitenizi lokasyon rehber sitelerine eklemek, daha hızlı bulunmanızı ve kurumsal çalıştığınızı gösterecektir. Toplistlerden uzak durmanız gerektiğini söylemekte fayda var. Çok fazla link çıkışı olan siteler olduğu için ve gelişi güzel, tüm siteleri onayladıklarından dolayı bu tarz sitelerde adresinizin bulunması sitenizin gerilemesine neden olabilir.
Arama sonuçları için başlıklar oluşturma ve snippet adımlarını tamamlamak.
Sitenizde özgün görsellerin kullanımını alışkanlık haline getirmek, konular ve sayfalarda kullanılan görsellerin kesinlikle sizin siteniz için üretilmiş alakalı ve özgün görseller olması bir adım daha önde başlamanızı sağlayacaktır.
En iyi içeriği üretmek, aynı konular bir çok sitede olabilir. SEO çalışmalarında, diğer sitelerden farkınızı göstermek için en iyi içeriği hazırlamanız gerekiyor. İçeriğiniz kesinlikle zengin olmalıdır. Görsel ve videolar ile içeriklerinizi destekleyebilirsiniz.
yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra, arama motorları sitenizi daha rahat tarayabilecek ve anlayacaktır. Peki, bu kadar adımı tamamlamak zor geliyor ise neler yapabilirsiniz. Öncelikle alanında uzman bir seo danışmanlığı hizmeti veren firmamız ilede anlaşabilirsiniz. Küçük denemeler yaparak amatör düzeyde basit rekabet kelimeler için sizlerde çalışmalar yapabilirsiniz. Google'ı çok yakından takip edebilir, blog milliyette düzenli olarak yazdığım makalelerimi takip edebilir. Google arama motoru optimizasyonu başlangıç rehberini okutabilir ve indirebilirsiniz.

İyi bir seo çalışması yapmanın temeli "sabır" acele etmeden, emin adımlar ile çalışmalarınızı devam ettirmelisiniz. Yapacağınız küçük değişiklikler sayesinde siteniz zamanla , istediğiniz konuma gelecektir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileği ile... 

 
Toplam blog
: 7
: 201
Kayıt tarihi
: 22.11.16
 
 

İnternet ve teknoloji alanında güncel makaleler yayınlamaktayım. Kurumsal SEO Danışmanlığı hizmet..