Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Değişen dünya ve değişen milliyetçilik

Günümüzde dünya barışından sınırların kaldırılmasından söz ederken, ne yazık ki; hamasi milliyetçiliğe sık sık rastlamak  mümkün. İkinci dünya savaşı ile artan milliyetçilik, hatta ırkçılık akımı günümüze gelindiğinde o yıllarda izlenen insan ayırımına, şiddete dayalı politikaların pek iyi bir yol  olmadığı gözlenmektedir.

Değişen dünya ile birlikte milliyetçiliğin bizdeki tanımında da değişiklik yapılması zaruri olmuştur. Ülkemiz insanlarına da bunu medya yolu ile yazarlarımız, aydınlarımız, politikacılarımız tarafından anlatılması gerekmektedir. Birarada yaşama kuralları biribirimize tahammül, hoşgörü daha iyi bir yaşam için, neler yapılması gerektiği sorgulanmalıdır.

İşin başka bir boyutu ise  ülkemizde maalesef devlet malı deniz  yemeyen domuz görüşü bir kesimde hala geçerli  devletimizden bir şeyler beklemek yerine  az da olsa devletimiz için, bir şeyler yapmak olmalıdır. Bunu ülke olarak  hep birlikte yaptığımızda nelerin, değişeceğini kestirmek hiç de zor değil  bunu yaparkende  sivil toplum örgütlerine, önemli görevler düşmektedir.

Bizden sonraki kuşaklara, daha iyi üke, daha iyi bir dünya, bırakmak için, el ele birlikte, beraberce.....

 
Toplam blog
: 89
: 102
Kayıt tarihi
: 13.10.11
 
 

Yaşamak, yaşarken çağı takip etmek ve ona uyarak , çalışmak. Müzik ruhun gıdasıdır, müzik dinleme..