Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '18

 
Kategori
Futbol
 

Değişiklikler Oyunu Etkiledi

İki teknik adam da eksik futbolcular nedeniyle farklı kadro tercihleriyle sahaya çıkmak zorunda kaldılar. Ancak Aykut Kocaman, orta sahadaki Hasan Ali tercihiyle daha çok dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam, stoperde de tercihini Mehmet Topal’dan yana kullandı. Mehmet Topal, Fenerbahçe ve milli takımda stoper olarak görev yaptığı maçlarda arkasına çok fazla top ve adam kaçırmasıyla dikkat çekmişti. Josef De Souza ise, stoper olarak oynadığı karşılaşmalarda Mehmet Topal’a göre daha iyi bir performans sergilemişti. Fakat Aykut Kocaman, orta sahada savunma anlamında dirençli olmak adına Josef’i orta sahada, yine bir savunmacı olan Hasan Ali’yle birlikte kullandı. Lakin, Trabzonspor’un golünde iki stoper Mehmet Topal ve Roman Neustaedter’in Burak Yılmaz’ı kaçırdıklarını belirtmek gerekiyor!

Esasen Trabzonspor’un da tek oyun planı buydu. Bordo- mavililer bütün gol planlarını Burak Yılmaz’ı defans arkasına kaçırıp topla buluşturma üzerine kurmuşlardı. Ancak ilk yarıda bunu başaramadıkları gibi, oyun olarak da çok etkisiz kaldılar.

Gerçekten de ilk yarıda Fenerbahçe, oyun anlamında Trabzonspor’dan daha üstün bir görüntü sergiledi. Fakat Rıza Çalımbay’ın ikinci yarıya Sosa ile başlaması bütün dengeleri tersine çevirdi. Sosa ile birlikte ikinci yarıda oyun üstünlüğü tamamen Trabzonspor’a geçti. Bordo- mavililer bunun semeresini gol olarak da almayı başardılar.

Aykut Kocaman da geriye düştükten sonra Valbuena ve Eljif Elmas’ı oyuna aldı. Sarı- lacivertliler bu değişikliklerle belki oyun anlamında çok büyük bir üstünlük elde edemediler. Ancak Valbuena ile duran toplarda tehlikeli bir hale geldiler. Nitekim Fenerbahçe’nin golü de, bu futbolcunun kullandığı kornerle geldi.

Eljif Elmas ise Fenerbahçe orta sahasına bir dinamizm getirdi. Genç futbolcu ilerisi için çok olumlu izler bıraktı.

Kısacası yapılan oyuncu değişiklikleri maçın gidişatını ve kaderini oldukça etkiledi. Rıza Çalımbay’ın Sosa hamlesi doğruydu. Ancak Olcay Şahan’ı daha erken oyundan çıkartsaydı, ileride daha çok top tutabilirdi.

Valbuena ve Eljif Elmas değişiklikleri de Fenerbahçe’yi olumlu etkiledi. Esasen Giuliano’nun yokluğunda santrafor arkasında Valbuena ile maça başlamak daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Valbuena, Fenerbahçe için önemli bir futbolcu. Sarı- lacivertlilerin duran toplardan buldukları golleri düşünüce, Valbuena’nın önemi bir kez daha kendisini gösteriyor. Fransız futbolcunun en büyük eksikliğiyse kaptırdığı toplar. Nitekim bu maçta da orta sahada kaptırdığı bir top sonrasında skor neredeyse 2-0 olacaktı. Ancak Burak Yılmaz, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı o pozisyonda çok acemice davrandı ve pozisyonu harcadı. Bu pozisyon maçın kırılma anı oldu.

Hakem Ali Palabıyık, alışıldığı üzere iyi değildi. İlk yarıda Alper Potuk’un arkadan bacağına basan Pereira ile Kucka’ya, ikinci yarıdaysa rakibine tekme sallayan Fernandao’ya kırmızı kart göstermesi gerekiyordu.

Beraberliğin Trabzonspor için iyi bir sonuç olmadığı gerçek. Fenerbahçe ise bu puan kaybını telafi edebilir. Hatta bu sonucu, ‘’ kazanılmış bir puana ‘’ da dönüştürebilir. Ancak sarı- lacivertlilerin bunun için önümüzdeki maçlarda yine bir galibiyet serisi yakalamaları gerekiyor.

 https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..