Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Değişim, Dönüşüm, Devinim

Değişim, Dönüşüm, Devinim
 

Değişim, Dönüşüm, Devinim


Psikolojik harp, karmaşa algısı üreterek insanların moralini bozmak ve mücadele azimlerini kırmaktır. Morali olmayan insanlar da ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar direnmekten kolay vazgeçerler.
 
Devletlerin varoluş dayanağı güvenliktir. Devlet, adalet, eğitim, sağlık, ticari faaliyetler ve daha birçok faaliyetin temelidir güvenlik. Hükümetler kendi çıkar ve sığ vizyonlarıyla bu kavramı oyarlar sonrasında da suçu dış mihraklara atarlar. Kendini güvende hissetmeyen vatandaş kullanışlı vatandaştır doktirinini yıkmadan bu sorun çözülmez. Halkı hayatından bezdiren her davranış biçiminin sonucunda halk kendini ülkeye ait hissetmemeye başlar.
 
Dünyadaki bütün ülkeler birbirlerine dış mihraktır. Çin ABD için dış mihrak, ABD Rusya için dış mihraktır. Önemli olan bizim ne olduğumuz, Türkiye olarak bilime, sanata, adalete, eğitime ne kadar yatırım yaptığımızdır.
 
Her insan Türk doğmaz ama aynı topraklarda yaşayan insanlar bu topraklara yürekten bağlanmışsa o vatandaşımız ve bizim için Türk’tür kimliği ne olursa olsun. Önemli olan topraklarımızın bütünlüğü, varlığı, huzur ve refahımız için birlik olmaktır.
 
Çağdaş dünya din kökenli kötülüklerin egemen olduğu karanlık çağlardan çıkmayı başladı. Atatürk'ün önderliğinde bizde ulus olarak karanlıktan kurtulmayı başarabildik. Ancak günümüzde bazı aydınlar güçlü olduklarına inandıkları bazı kitlelerin ayaklanmasından korktukları için akıl ve bilimden yana net bir tavır sergileyemiyor bu da karanlık zihinlere güç, aydınlık zihinlere umutsuzluk yüklüyor. İki yüzlülükten kurtulamayan bu yığınların gerçek aydınların yok olmasında sorumlulukları oldukça fazladır.
 
İçinde bulunduğumuz şartlarda ülkenin başına kim gelirse gelsin bitkisel hayattaki hastayı tedavi etmeye çalışacak. Gelecek kişinin elinde sihirli değnek yok ki dokundursun ve her şey güllük gülistanlık olsun. Gelecek kişi imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışacak. Üretim tüketimden az olduğuna göre yine zamlarla vatandaşın sırtına yüklenilecek ama düzelmeyi istiyorsak bazı şeyleri göğüslemeye hazır olmalıyız yoksa tümden biteriz. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..