Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Değişim Ne Zaman Mümkün?

İçten içe adını koyamadığın bir huzursuzluğun var mı? Ya da bir şeyleri değiştirmem lazım ama neyi? dediğin oluyor mu? Eğer ne istediğini tanımlayabiliyorsan bu muhteşem. Henüz neyi nasıl yapacağı bilmiyor olsan önemli değil. Farket ki, ne istediğini biliyor olmak işin en mühim kısmı. Artık her neyse istediğin onu mümkün kılan olasılıkları arar gözün, kulağın, algın açıktır ve karşına çıktığında tanırsın. Bu süreçte denersin, yanılırsın. Yolda yaptıklarını anlamlandıramayıp sana #ayrangönüllü diyenler, dikiş tutturamadı diyenler olabilir, tıka gözünü, kulağını enerjini aşağı çeken her şeye. Mümkünse vedalaş onlarla bugüne kadar hayatına kattıkları için sunacağın derin, içten bir teşekkürle. Seni sen olduğun için, olduğun gibi kabul edenlerle çevir etrafını, yola devam et,  taaki gönlün dur diyene kadar.

Eğer henüz adını koyamadığın huzursuzluğun varsa ya da değiştirmem lazım dediğin ama adlandıramadığın. Bak o zaman, seni mutsuz eden şeyler neler diye. Almak istediklerin var alamıyor musun? Gitmek istediğin yerler var gidemiyor musun? Kaşın, gözün, kilon mu seni rahatsız eden? Yoksa sevmediğin bir işte mi çalışıyorsun? Listele tek tek. Sonra her birinin üzerinde düşün, uzun uzun…  Olabildiğince samimi ol kendinle, kalbine kulak ver. Bunlar gerçekten senin isteklerin mi?  Yoksa popüler kültürün pompaladığı değerler mi? Aslında özümüz de bize ait olmayan ama bize ait olması gerektiğine inandığımız şeyler mi? Seni gerçekten mutsuz eden şeyler ….’’ mem lazım’’, ‘’ mam lazım’’ şeklinde bir listeye dönüyorsa eğer,  tekrar sor kendine, uzun uzun düşün üstünde. Gerçekten ‘’ …. men lazım mı?’’  Bu senin fikrin mi gerçekten, çoğunluğun fikri mi?  Olmaz ise ne olur? Başka türlü olsa nasıl olur?

Farket ki, Medyanın en büyük başarısı, kapitalizmi beslemek için pompaladığı değerleri, insanların kendi değeriymiş gibi inandırma başarısıdır. Ve aslında biz olmayıp olmaya çalıştığımız her şeyde içimizdeki öz mutsuz, isyandadır. Arnold R. Beisser’ in dediği gibi ‘’değişim, insan olduğu şey haline geldiğinde gerçekleşir.’’

 

 
Toplam blog
: 36
: 195
Kayıt tarihi
: 26.03.14
 
 

Selam.. Bir parça ANNE'yim ben  sonra  bir parça iş kadını, bir parça ev kadını , bir parça  eş ,..