Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Değişim ve ilerleme kaçınılmazdır.

Değişim ve ilerleme kaçınılmazdır.
 

"Suyu tersine akıtamazsın"; "Her şeyin bir bedeli vardır"; "Karşılıksız hiçbir şey olmaz", hayatımızdaki değişimi anlatmak için sıkça kullandığımız ifadelerdir.

Değişim ve ilerleme her zaman okur. Onlar hayatımızın bir parçasıdır. İlerleme nedir diye soracak olsak "Doğal dünyadan, ilk haline kıyasla daha fazla değer yaratmaktır, " denebilir.

Tarih düz bir çizgide gider. Tarihteki her aşama, bir öncekine gelişmişlik gösterir. Sürekli değişim ve hareketin bir erdemi vardır. Ama değişim genelde hep mükemmeliyete doğru olur. Bugün gelişmiş Avrupa Devletlerinin, gelişmemiş devlete dönüşme ihtimali hiç yoktur.

Değişimin bedeli de vardır. Değişim sırasında, gidenler olacak ki bir şeyler bitecek. Ve de yeni gelenler, yeni başlangıçlar olacak. Her bitiş yeni başlangıç demektir. Bu döngü durduğu zaman, insan doygunluğa ulaşmış demektir. Artık hayatında iniş ve çıkışlar yoktur. Kalbi ölmüş bir insanın kalbi gibi EKG de düz çizer. Hayat o zaman anlamsızdır.

2007 seçimlerinde de kabül edemeyeceğimiz sonuçlar olabilir. Mesela bir yıl önce yolu kapatan, milletvekilini Ordu’ya sokmayan Ordu halkının bu seçimde 3 de 3 yapmasına şaşırabiliriz. Ama olayları ve dünyayı olmasını istediğimiz gibi değil de, olduğu gibi kabul edip, ona göre davranırsak mutlu oluruz.”

Değişim ve ilerleme kaçınılmazdır.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..