Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Değişim zamanı

Fenerbahçe  tarihinin en başarılı  başkanı  tartışmasız Aziz Yıldırım'dır. Fenerbahçe ve Türk futboluna yaptığı büyük hizmetler vardır, gerek bütçeyi büyütmesiyle gerekse yaptığı  tesisler ile büyük fark yaratmıştır. Fakat  her dönemin her iyi şeyin bir sonu vardır.

Geldiğimiz noktada  Aziz Yıldırımın'ın görevi bırakması hem kendisi için  hem de Fenerbahçe için en doğru karar olacaktır. Aziz Yıldırım'ın uzun dönemli iktidarından dolayı ve özellikle de 3 Temmuz sürecinden kaynaklanan her anlamda  psikolojik-maddi-manevi-ruhen  yıpranma söz konusudur. Değişim kaçınılmazdır, zorunluluktur.

3 Temmuz'dan bu yana yaşanan dönemin artık sonlanması, yeni bir başlangıç yapılması gerekmektedir. Aziz Yıldırım'ın bundan sonra Fenerbahçe'ye faydalı olması olanaksızdır. Aksine başkanlıkta ısrar ettiği müddetçe Fenerbahçe zarar görecek, her geçen gün güç kaybedecektir. Bu durum Aziz Yıldırım'ın iyi veya kötü başkan olmasının ötesinde  bir durumdur. Değişim gerekmektedir, yeni bir sayfaya ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı durum  Aykut Kocaman için de söz konusudur. Konu iyi veya kötü teknik direktör olması değildir. Aksine Aykut Kocaman 3 Temmuz sürecinde çok başarılı olmuş, kulübe her anlamda sahip çıkmış, gerçek bir Fenerbahçeli ruhu ile başkanı olmayan Fenerbahçe'nin herşeyi olmuştur. Ama artık 3 Temmuz ile ilgili herşeyin geride bırakılması gerekmektedir. Bu yapılmadığı müddetçe Fenerbahçe her geçen gün güç kaybedecektir.

Fenerbahçeli artık 3 Temmuz ile alakalı birşey duymak istememektedir. 3 Temmuz ile alakalı herşey Fenerbahçe taraftarının enerjisini düşürmektedir. Aziz Yıldırım'ın futbol dünyasında görüşmediği, iletişim kurmadığı birçok unsur ve kişi bulunmaktadır. Bu sağlıklı bir yapı değildir.

Fenerbahçe 3 Temmuz'dan bu yana küçülmüştür ve küçülmeye devam etmektedir. Bu yapı içerisinde her bir sonraki sezon hep daha kötüye gidecek ve büyüklüğünü yitirecektir. Aziz Yıldırım bunu görememektedir ya da görmekte fakat başka kişisel  endişeler nedeniyle bunu gözardı etmektedir. Ama koskocaman Fenerbahçe camiası bunu nasıl görmezden gelir anlamak mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki Fenerbahçe'nin mefaatleri herşeyin üstündedir. Fenerbahçe kimsenin elinde oyuncak olmamalıdır. Bu büyük kulüp acil olarak silkelenmeli, yeni bir ruhla, yeni yüzlerle, yeni bir heyecanla  küllerinden yeniden doğmalıdır. Tükenişe doğru giden bu yoldan dönülmeli, ayağa kalkmalı, coşkulu günlerine dönmelidir.

Bitsin artık bu hüzünler, acılar, kavgalar... Bitsin artık bu 3 Temmuz dönemi...

 

 
Toplam blog
: 14
: 56
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Lisans eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitim..