Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '15

     
    Kategori
    Deneme
     

    Değişim

    Değişim
     

    degisim_baslangici


    “ En büyük devrim, tüm girişimlerin en büyüğü, ama tek anlamlı olan, kendini değiştirmektir”. Stefano Elio D’anna - Tanrılar Okulu

    Değişim bir varoluş çatışmasının sonucudur. Bunu ya bilerek ve isteyerek yaşarsınız ya da hayat sana bunu zorla yaşatır. Öyle ki hayalkırıklıkları, ayrılık, mutsuzluk, her kaybediş aslında değişimi müjdeleyen yeni bir oluşumun habercisidir. Her son, yeni başlangıçlara gebeyken, her kaybediş aslında bir kazanımdır. Senin mutsuzluğun, gerginliğin, sıkıntın seni uyaran artık değişim zamanının geldiğini anlatan önemli dostlarındır. Yaşadığın kötü dönemlerin sonucu, değişim mecburiyete dönüştüğünde önce karın ağrısı ile başlar, sonra tüm bedeni ele geçirmeye çalıştığında da acıya dönüşür çünkü; insanlar değişmekten korkar. Monotonluğun alışkanlığa dönüştüğü ruhlarda değişim, korkunun çığlıklarından farksızdır.

    Değişimin ilk adımı değişimi başlatmayı istemektir. Bu yolculukta kararlı ve azimli olmak, hata yapmaktan korkmadan, sabırla sonuca doğru ilerlemek gerekir. Hatadan korkmayan insan değişime ve gelişime açıktır. Alıştığın limandan ayrılarak, bilinmeyen limanlara yolculuk yapma fikri seni ürkütmemeli. Kendinle yüzleşecek, hatalarını mercek altına alabilecek cesaret ve gücü kendinde bulabiliyorsan değişim zaten senin içinde filizlenmeye başlamış demektir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 72
    Kayıt tarihi
    : 02.01.15
     
     

    Kendimden kısaca bahsedecek olursam, yurdumun Anadolu Liseleri’nden birinde tasarım eğitimi almış..