Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Değişim

Değişim
 

Tempo Dergisi yazmış, Gül'ün geçmişinden 8 özlü söz...

Zaman fikirlerimizi, hayata bakış açımızı değiştirir mi? Evet değiştirir. Sebepleri vardır bu tür değişimlerin. Büyümek, hayat tecrübesi, eğitim v.s. Ama dün söylediklerinizi yok sayamazsınız, bir açıklamanız vardır düşüncelerinizin değişmesi üzerine. Dün söylediklerinizi söylememiş gibi davranamazsınız. Hiçbir şey olmamış gibi ıslık çalarak dolaşamazsınız. Sorarlar insana; ''ne oldu da bugün daha farklı düşünüyorsun? Yahu, dün söylediklerini hatırlamıyor musun?''

Bu ihanet kime? Dün farklı inanışlara sahip bir topluluğa konuşuyordum, bugün daha farklı bir kesim de beni dinliyor, o sebepten böyle konuşmak zorundayım mı? Olabilir, bu da bir açıklamadır. Ama değişimlerin sebepleri vardır ve bu sebepleri belirtmek zorundasınızdır. Neden? Samimiyetinizi, inandırıcılığınızı kaybedersiniz çünkü.

Bu gün istenmiyorsanız, bazılarını ikna edememişsiniz demektir. Bazıları dün söylediklerinizi unutmamış, şüphe içinde kalmıştır. Değiştiniz mi? Fikirleriniz değişti mi? Değiştim diye niçin söylemiyorsunuz? Evet, belki olaya bu açıdan yaklaşsaydınız samimi bulunabilirdiniz, inandırıcılığınız daha yüksek olabilirdi.

Dün AB'ye giremeyeceğimizi, girmek için uğraş vermememiz gerektiğini söyleyip, bugün bunun gerekliliğinden bahsetmek ve uğraş vermek... Dün yabancı sermayeye şiddetle karşıyken, bugün ülkeye yabancı sermaye doldurmak ve gerekliliğini savunmak... Dün ilkel bulduğunuz anayasayı bugün sonuna kadar koruyacağınıza söz vermek... Vs.vs.vs...

Yalan mıydı dün söyledikleriniz ya da bugün söyledikleriniz mi yalan? Eğer doğru olan birşey varsa bilmek isteriz. Samimiyetinize inandırın bizi, ikna edin. O zaman da cumhurbaşkanı olarak istemezsek sizi, yuh olsun bize! Yok, ister inanın, ister inanmayın, ''dün dündü bugün bugündür'' diyenlerdenseniz o zaman ''Yuh olsun size!'' diyebilir miyiz?

Resim:milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 90
: 875
Kayıt tarihi
: 19.05.07
 
 

 Ama hayatın farkındayım. Hem güzel, hem acı. İyi midir farkında olmak? Yoksa iyi midir farkında ol..