Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '11

 
Kategori
Deneme
 

Değişimin ateşi yaktığında bedenini

Değişimin ateşi yaktığında bedenini
 

internetten alıntı


İçindeki kor ateşi yakmaya başlar seni. Üzerine toprak atar söndürmeye çalışırsın. Söndü dersin, görmezsin ne alevini ne korunu. Görünmüyorsa bitmiştir senin için. Her şeye kaldığın yerden devam edersin. Unutursun içindeki yakıcı ateşin verdiği ızdırabı. Normale dönen hayatın yeni limanlara yelken açar. Hayatın güzellikleri morfin gibi uyuşturur seni. Mutluluk iksiri içmiş gibi deneyimden deneyime koşarsın. Ve o an gelir yine. İçindeki, söndü unutuldu dediğin kor ateşin kabına sığmaz olmuştur artık. Çıkmak ister dışarı. Yol arar kendine. Hayatın tüm güzelliklerini yaşarken unuttuğun gerçek “Sen”, bu güzellikler içerisinde bir yerleri çatlatır ufak tefek yarıklar oluşturur. Hayatın içinde olağandır böyle çatlaklar dersin geçersin. Bilmezsin ama o çatlağın derinliğini. Gözlemezsin sana gönderilmiş işaretleri. Yola devam dersin, edersin de…
İşte o kabına sığmaz kor ateşin bulur o çatlakları, yarıkları. Tüm gücüyle çıkmak ister, kendini göstermek ister. Şimdi durduracak hiçbir güç yoktur onu. Sen ne kadar çatlağı kapatmak için uğraşsan ateşin gücü daha bir kendini gösterir. Ve darmadağın eder seni. Belki altüst olursun. Tıpkı dünyanın ilk oluşumunda yerkürenin bambaşka bir şekle dönüşmesi gibi, yeni “Sen” çıkıverir ortaya. Ortalık sütliman olmuş, sessizlik çökmüştür içine. Şiddetli fırtınadan sonraki dinginleşmiş deniz gibisindir. Korkarsın, ürkersin bu yeni görünümünden. Baştan aşağı estetik olmuş birisinin aynada yeni halini gördüğü an gibi hissedersin kendini. Aynayı kırarsın ve kabul etmezsin yeni halini ya da dokunur hissedersin içinde yeşermekte olan yaşamını.
İçten içe yandığın yaşamın ağırlığında ezildiğini hissettiğin anlarda, nefes almakta zorlandığın ya da aldığının, nefes olmadığını fark ettiğin anlarda korkma sakın. Değişmen gerekiyordur senin. Her şeyin sütliman olduğu, zevki sefanın suyunda yıkanırken değişmen gerektiğini bilemezsin.
Değişim sancıyla olur, sarsar seni. Öyle, hadi bakalım değişelim demekle olmaz.
Değişim zamanı gelmişse eğer, değiş o zaman ne duruyorsun.
Değişebilenlere…
 
Toplam blog
: 7
: 280
Kayıt tarihi
: 28.11.11
 
 

2011 Nisan ayında, aile meclisinin verdiği kararla Fethiye’nin Kaya köyüne yerleştik. Hayallerimi..