Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '12

 
Kategori
Deneme
 

Değişimin gerekliliği

Değişimin gerekliliği
 

Değişim her yaşta olması gereken bir süreçtir. Her insan yaşamının bazı evrelerinde değişimi yaşamıştır.

İçimizdeki korku bize değişme imkanı vermez. Bu rahat olduğumuz yerde kalmamızı sağlar. İlk önce korkuyu silip, istikrarlı bir şekilde hayatın basamaklarından çıkmalıyız. İlk basamaklar biraz sancılı olabilir. Fakat değişim tamamlandığında insan yeniden doğmuş gibi olur.

Değişim her yaşta ve her şekilde olabilir. Sürekli gelişen ve değişen dünyamızda bizlerde farkında olarak veya olmayarak, isteyerek ya da istemeyerek, kendimizi, çağa uyum sağlayabilmek amacıyla değiştirip geliştirmekteyiz.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk de değişim, gelişme, çağdaşlaşma ve medenileşmeye son derece önem vermiş, bu hususta birçok inkılaplar yapmıştır. Şapka inkilabıyla insanlara şapkayı tanıtmış, ilk önce kendisi şapka takmış ve halktan  her kesime taktırmayı başarmıştır. Harf inkilabıyla ise yeni türk alfabesini tanıtmış, baş öğretmenlik yaparak, Latin alfabesini Türk Eğitim Sistemine ve insanlığa kazandırmıştır.

Bunlar bize değişimin her yaşta olabileceğinin en büyük kanıtıdır.

Hayat değişim olduğu zaman değişir, güzelleşir. Bunun için önyargılardan kurtulmalı ve sabırlı olmalıyız. Unutmayalım ki, salyangoz bile azmederek Nuh’un Gemisine ulaşmıştır.

Hayatımızda değişiklik görmek istiyorsak, birtakım değişiklikler yapmak zorundayız. Hayat ancak böyle güzelleşir. Ahmet Hamdi tanpınar’ın dediği gibi: “değişmenin ebedi olduğu yerde, güzeldir hayat!”

 
Toplam blog
: 2
: 485
Kayıt tarihi
: 20.02.11
 
 

2003 yılında Anadolu Üniversitesinden, 2010'da ise Gazi Üniversite'sinden mezun oldum. Kısa bir s..