Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Değişmek mi? Çelişmek mi?

Değişmek mi? Çelişmek mi?
 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH.


BIRAK OBAMA.

Sayın dış işleri bakanı Babacan' ın, ABD' nin muhtemel başkanının Türkiye ile ilgili 'işgalci' tanımlamasına verdiği yanıt benim için gözlerden kaçan özrü kabahatinden büyük diye nitelendirilebilecek ve Türkiye' de siyasetin ve seçim öncesi konuşmaların hiç bir anlam ifade etmediğinin bir göstergesi olmuştur.

Diyor ki Sayın Babacan; bu sözlerin seçim öncesi söylenmesi nin hiç bir anlamı yoktur. Biz siyasetçiler seçilmeden önce bir çok kesime bir çok konu ile ilgili vaatte bulunuruz. Ancak seçilip o koltuğa oturunca her şey değişir. Hem sözlerimizi unuturuz, hem de ilkelerimizi. Dolayısı ile Obama' nın sözleri önemli değildir. Biz seçilirse ondan sonrakı duruma bakarız. Evet doğru şu anda ABD nın bu yönde bir politikası yok. Sözlerden daha cok uygulama esastır. Ama uygulamanın başlangıcı da sözler konuşmalar ve tartışmalardan doğan programlar değil midir.?

Babacan, sanırım Obama' ya birileri Türkiye' yi iyi anlatamamış, ABD başkanının iyi bir tarih bilgisine sahip olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var diyebilse çok daha yerinde olmaz mıydı? T.C. Devleti kurulurken bunun ilk ilkelerinden birini YURTTA SULH, CİHANDA SULH diye ortaya koyan ATATÜRK' ün TÜRKİYE' si nasıl olurda işgalci olabilirdi.?

Yok artık OBAMA... Bu kadar olmaz diyebilen bir dış işleri bakanımız olsa, bize işgalci diyen acaba hangi ülkenin başkan adayı.? Vietnam' ı Afaganıstan' ı ve Irak' ı neden hatırlatmaz.? Diyebilirsiniz ki bu işgal değil bir barış girişimidir. Bu ülke insanlarının daha demokratik bir yaşama kavuşması için yapılmış girişimlerdir. Asla işgal değildir. ABD barış girişimi adına halkın demokratik rejime kavuşması ve daha insanca yaşaması için bazı dayatmalar, girişimler yapabilir hatta silah kulanabilir .Bunu yaparken de korumayı düşündüğü halkı yok etme pahasına. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir ama diyelim ki yanıldık ve gerçekleri göremeden sizin söylediklerinizi kabul ettik. Peki size sorarım 3 yıl Bosna' da devam eden ve son derece insanlık dışı katliamların, soykırımların yaşandığı, cocukların annelerin diri diri gömüldüğü, işkencelerin yapıldığı Bosna savasına neden müdahale etmemiştir. Son gunlerde SREBRENİCA' da yeni bir toplu mezar haberlerının geldiği bu gunlerde OBABA' nın Türkiye' yi işgalci diye tanımlamasına Türk dış işleri bakanı nın verdiği yanıt bu olmamalıydı. Keske 'YOK OBAMA ' diyebilseydi..

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..