Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Değişmemiş müzik kültürü

Değişmemiş müzik kültürü
 

Bundan, 30 - 40 yıl önceye şöyle bir gittiğimizde, insanlarımız çalışmak için, Almanya'ya gitmeye başladılar. Bu gidişlerde iki devlet arasında imzalanan, protokol gereği, herhangi bir şekilde dil yada eğitim konusunda ağır müeyyideler içeren maddeler olmadığından, genellikle Anadolu insanımız, bu konuya daha sıcak bakarak ALAMANYA yollarına düştüler. Emek yoğun, çalışkanlık ve yaratıcılık ise, Türk insanın da fazlası ile var. Almanlar kucak açtılar.

Ve de işte, ALMANYA'dan izne , TÜRKİYE' ye gelen işçilerimiz. Baktığınız zaman, hemen anlardınız, gardaşım ALAMANYA' da çalışıyor.

Sarı ekoseli yukarsı dar, aşağısı bol paçalı bir pantalon, içinde mavi bir gömlek, üstünde kırmızı bir ceket, ceketin kollarından mavi gömleğin manşeti ben burdayım diye sırıtır. Tabi medeniyetin beşiğine gitmiş adam , kravatsız olurmu, o da siyah ve beyaz karışımı, aynen tarladan fırlamış bir lahana yaprağı gibi.
Önce, tümüyle baktığınızda adamı, gökyüzünde, yağmurdan sonra görülen, gökkuşağına benzetirsiniz, daha sonra tek tek incelemeye başladığınızda, hangi takımı tuttuğuna karar vermeniz pek mümkün olmaz. Buda onun BKJ, FB yada GS lılar arasında bir polemiğe neden olmasın diye düşünüyorum.

Adamcağızın kıyafetini tamamlayan, kafada bir şapka, bir şapkaki yanında, hangi zavallı hayvanın vücudundan koparılarak gelmiş bir telek, kahverengi şapkayı tamamlardı. Yüzünde ise, çalışmanın verdiği azamet ve bıyıklarının uzunluğu, özenle bükülmüş olduğu da dikkatten kaçmazdı.

Esas, elindeki TRANSİSTÖRLÜ 30x20 ebadındaki RADYO. Kimsede olmazdı böyle radyolar. Ancak dışardan gelirdi. Bu onun için bir ayrıcalıktı. Tabi transistörlü radyo, dibine kadar açılmış, bangır bangır bir türkü, YANDIM ANAM, YANDIM, YABAN ELLERDE.

Şimdi ise, bu örneğin biraz daha modernini, çevremizde görmekteyiz. Kulaklarda müzik dinlemek için aletler, artık elde taşınmıyor, eh akıllarınca da çevrelerinde gürültü kirliliği yapmıyorlar. O müziği, bangır bangır dinleyeceksen, kulaklığa ne gerek var be anam. Bizim ALMANYA' lı gibi dinle.

Sevgili gençler, yada müzik dinlemek isteyen diğer yaş grubu vatandaşlar, lütfen kulaklığı niçin takdığınızı bir düşünün, yanınızdaki kişi, sizin dinlediğiniz müziği dinlemek istemiyebilir, rahatsız olabilir, yada benim gibi kitap okuyorsa dikkati dağılabilir.

SEVGİ İLE GÜLÜCÜKLE VE MUTLULUKLA KALINIZ. HAYAT HEPİNİZE EN GÜZEL ŞEYLERİ VERSİN.

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..