Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '19

 
Kategori
Dünya
 

Değişmeye Alışırken Değişirsin

Termodinamiğe göre hiçbir sistem %100 verimle çalışamaz.
 
Evrensel doğrular üzerine kurulu olmayan her sistem menfaat ve çıkar sistemidir. 
 
İnsana matematik değil de, matematiğin düşünce farkındalığını sağlayan düşünme yeteneği lazım olsa da bazen hayatın matematiği ve muhasebesi zorluyor.
 
Analitik zeka, yaratıcılık, internet kullanımı, İngilizce vs. yetenek ve bilginiz varsa öğrenilebilir. Kademesel olarak başlangıçta analitik ve mantıksal bir zeka sonrasında öngörü kabiliyeti ve insanları anlayabilmek, bir aşama sonrasında kendini iyi ifade edebilme ve konuşma yeteneği ile bunların hepsini kapsayıcı ciddi anlamda bir sabır. Sonuçta yapılan iş insan beynini ekarte ederek rutin işleri makineye anlatabilmek.
 
Gelişmiş ülkelerin teknolojisini kopyalayıp biz de yaptık diyoruz. Bizde hiçbir şeyin ciddi anlamda alt yapısı, bilgi ve deneyim doygunluğu yok. Gelişmiş ülkeler uzun yıllar boyunca bir teknolojinin onlarca evresinin doygunluğunu kazanıp hizmete koyuyor, biz ise temelsiz, eğitimsiz hizmete alıyoruz.
 
Bedel ödemeyi göze alamayanlar yani yönetilenler onlarca yıl yaşar, bedel ödemeyi göze alanlar yani yönetenler ise binlerce yıl.
 
Tabiata uyumlu yaşam şeklini benimsemek asıl görevi olmalıdır insanın, aksi bir yaşam şekli insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..