Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '11

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Değişmeyen Amentü

Değişmeyen Amentü
 

Cehenneme Giden Yol


HSCB'nin yaptırdığı bir araştırmaya göre, “2050 yılında Türk Ekonomisi bugüne göre 6 sıra yükselerek, Dünyanın en büyük 12.nci ekonomisi olacak.” Kapitalizmi tanımakta fayda var.
Kapitalizm, doğaya (orman kanununa) en yakın sistemdir.
Bu düzende var olmak - hatta- yükselmek için görgüye, eğitime, kültüre, bilgiye, ihtiyaç yoktur.
Aksine kapitalist anlayışta; ilkellik, cahillik, görgüsüzlük, acımasızlık, arsızlık, yüzsüzlük ve " zengin olmak " için insana büyük üstünlük sağlar.
Kapitalizm; başkalarının hakkına saygı gibi, acıma gibi, utanma gibi doğada olmayan, bilakis tabiata aykırı ve gereksiz " sosyal frenleri" ortadan kaldırır.
Bunun içindir ki, liberal teorisyenlerin - bugün yüksek sesle söylemeye çekinseler de "bireysel ahlaksızlıkların toplumsal refahı getirdiği" amentüsü hala değişmedi...
Eeee... 12.ci sıraya yükselmenin bir bedeli var?
Hazır olun..!

Cehenneme Giden Yol

Michael Maren 1997’de yazdığı, Road to Hell (Cehenneme Giden Yol) kitabında, “ Gıda yardımı siyaseti ve ekonomiyi anlamak isteyenler için okuması gerekir. Somali, körüklenen iç savaş, yerel gıda üretiminin bastırılmış ve kalıcı bir gıda krizi nasıl yarattığını gösteriyor.”

Bknz: http://www.worldhunger.org/articles/books/maren.htm

Bir Vali, Yol ve Toprak

10.08.2011 Zonguldak- İstanbul Karayolu’nun Ereğli kesiminde yapılan duble yol çalışmalarında ortaya çıkan toprağın, kamyonlarla taşınarak deniz kıyısına dökülmesi tepki çekti. Kıyıdaki yeşil örtünün yok olmasına neden olan toprak, denize de taşarak kirliliğe yol açtı. Zonguldak Valisi Erdal Ata, alternatif bir alan olmadığı için toprağın deniz kıyısına dökülmesine izin verdiklerini söyledi.http://video.mynet.com/habervideo/Devlet-eliyle-doga-katliami/1291691/

Haberi duyar duymaz, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e, gecenin 02.30’unda mektup yazdım. Sonuca ne kadar etkisi oldu bilmiyorum. Ama iki gün sonra durum şöyle idi.

12 Ağustos 2011 Zonguldak-Ereğli Karayolu üzeri Ilıksu mevkisinden denize dökülen hafriyatla ilgili tepkiler, olumlu netice verdi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, yol çalışmasında ortaya çıkan toprağın denize dökülmesi konusunun devletin sorumluluğunda olduğunu belirtti. http://www.haber50.com/karadenize-artik-harfiyat-dokulmeyecek-509950h.htm

Ve… 19 Ağustos’ta şahsıma Kurumsal İletişim Başkanlığı’ndan bir yanıt: “ Göndermiş olduğunuz elektronik posta tarafımıza ulaşmıştır.Başkanlığımız tarafından elektronik postanızda yer alan detay incelenmiş olup, ilgili birimlere yönlendirilmiştir.Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı kendisi adına size teşekkür eder, en iyi dileklerimizi sunarız.” Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım.

Medeniyetin Beşiğinde Yağma

İngiltere'de yaşanan şiddet ve yağma olayları son yılların en büyük sosyal kaosuna neden oldu. Yağma olaylarına tanık olan Hackney bölgesinde çekilen bir görüntüde, yaşlı bir kadının yağmacılara olan haklı öfkesini, lütfen bir kez daha izleyin. http://webtv.hurriyet.com.tr/2/20341/0/1/yagmacilari-boyle-azarladi.aspx

Kavvali

Mistik bir müzik parçası arıyordum. Nusret Fateh karşıma çıktı, nefis bir gırtlak.Videolarını izledim. Bizim gibi oynuyorlar; ayak hareketleri, omuz atmalar, dönmeler, sanatçıların başlarına para saçmaları…bizim düğünlerimiz gibi. Nusret Fateh, ağırlıklı olarak kavvali söylüyor. Kavvali (qawwali) : Pakistan ve Hindistan civarında Peygamber ve arkadaşlarına naat, mersiye, methiye okuyanlara verilen bir ad.

Dinlemenizi şiddetle öneririm.

http://www.dailymotion.com/video/x9dra4_nusrat-fateh-ali-khan-mast-mast_music

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..