Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Dejavu

Nefesleri kesmesi beklenen derbi maalesef futbol olarak hiç kimseyi tatmin etmedi. Hafta arasında teknik direktör değişikliği yaşananan G:Saray'da futbolcular medyanında FenerBahçe'yi favori göstermesi ve fark beklentileri ile çok iyi motive olmuşlardı. Aykut Kocaman da maalesef bu teknik adam değişikliğinden nasibini aldı. Bir haftada 3 değişik teknik direktörün çalıştırdığı rakibe karşı hangi taktiği uygulayacağını şaşırmış göründü. Hagi takımını sert ve defans güvenliğini elden bırakmayan bir anlayış ve takım sürmüştü sahaya... İşte bütün bunlar favori olan Fenerli futbolcuların iyi motive olamadıkları için ilk 45 dakikada rakip kalede 1 pozisyon bulmalarına sebep oldu. Alex de bu maçta çok etkisiz kaldı. Ancak Alex'in bu kadar etkisiz olmasının sebebi kanatlardaki Dia ve Stoch'un kötü oyunlarıydı. Aykut Kocaman da bu durumu değiştirebilmek için iki kanat oyuncusunun yerlerini değiştirmeyi denedi ancak bu seferde ters kanatlara geçen oyuncular hiç bir varlık gösteremedi.

G.Sarayda Pino belkide hayatında ilk defa bir maçta bu kadar çok şut çekmiştir. Ancak Pino'nun son vuruşlardaki yetersizliği Barus'u fazlasıyla arattı. Hagi'nin aslında çok şanslı olduğunu söylesek yalan olmaz. Çünkü medyanında katkısıyla G.Saraylı futbolcular bu maça fazlasıyla motive olmuşlardı. Bir de yeni teknik direktöreün gözüne girme çabasıyla her zaman boynu bükük ayrıldıkları Kadıköyden taraftara üçlü çektirecek kadar mutlu ayrıldılar.

Derbinin hakemini sadece bizim futbol otorterleri değil UEFA gözlemcileri bile başarılı bulmuşlar. Bu durumda Uefa gözlemcilerinin kasap oldukları şüphesi bende fazlasıyla oluştu. Ayrıca bu gözlemcilerin seçtikleri hakemlerin Dünya Kupasında yaptıkları hatalrıda çok görmemek gerekir diyorum. Bu maçta 2 defa atılması gereken Neill maalesef Bülent Yıldırım'ın babacan tavırları ile 90 dakikayı tamamlamıştır. Alex'yaptığı hareketin geçen sezon İBB maçında Alex yaptığında Fırat Aydınus direkt kırmızı kartını kullanmıştı. Ayrıca Sabri'nin ceza sahası içinde Niang'ın sırtında ne işi vardı diye sormak da lazım Fifa kokartlı hakemimize. Niang'ın geriden çıktığı pozisyona bayrağını kaldırararak dur diyen yan hakemimizde lider ile G.saray'ın puan farkının açılmasını engelleyerek görevini yerine getirmiştir. Beşiktaş maçında Cüneyt Çakır bu maçta Bülent Yıldırım görevlerini başarıyla yerine getirmenin verdiği huzur ile akşam yastıklarına kafalarını koymuşlardır!

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..