Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dekolte giyim yasaklanacakmış

Dekolte giyim yasaklanacakmış
 

İTALYA'NIN BİR EYALETİNDE DEKOLTE GİYİM YASAKLANMIŞ. BU, BİZİM ÜLKEMİZDE OYSAYDI NE OLURDU?

İşimize geldiği gibi davranmak egoistliktir ve yobazlıktır.

Ardından koşturduğumuz ve kapısında yattığımız Avrupa Birliği ülkelerinde gelişen olayları işimize geldiği gibi yorumlar, işimize gelenleri örnek alırız.

Bakınız İtalya’da gelişen bir olaya:

Yerel yönetimin yaptığı düzenleme, sayfiye beldesi olan Castellammare di Stabia'da mini etekle düşük belli kot ya da dekolte giysilerle dolaşanlara, 25-250 Euro arasında para cezası kesilmesini öngörüyor. Nüfusu 70 bin civarında olan ilçenin Özgürlükçü Halk Partisi'ne mensup Belediye Başkanı Luigi Bobbio, 40 maddelik yeni yasal düzenlemenin gerekçesini, "kentte herkesin medenice bir arada yaşamasını özendirmek için kamu nizamını yeniden tesis etme" olarak özetledi. Emekli General Luigi Mamone tarafından kaleme alınan yasal düzenleme, ilçe sakinlerinin kılık kıyafetlerine kısıtlama getirmesinin yanı sıra sokakta küfürlü konuşmayı, dine ve mukaddesata sövmeyi de yasakladı.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/565008-italyada-mini-etege-yasak-geldi?ref=nf

Bizim basın bunu duymuyor bile. Oysa başörtüsüyle ilgili bir yasak söz konusu olsaydı, sür manşetten günlerce indirmezdi.

Ayrıca, yapılan bilimsel bir araştırmalar neticesinde, ABD'nin bir eyaletinde ve bazı ülkelerde de karma eğitimin bilimsel olarak sakıncalarından bahsedilip, kızların ve erkeklerin sınıflarda ayrı ayrı oturtulmalarının daha doğru olacağı kanısına varılmış.

Ama bu olay bizim ülkemizde olsaydı, bırakın uygulamayı, sözünü edeni bile linç ederiz. Cumhuriyet elden gidiyor diye parti kapatır darbe yaparız.

Bu işlerin dinle alakasının da olmadığı, bilimsel birtakım açıklamalarının olduğu da görülüyor.

Demokrasinin ve insan hak ve özgürlüklerinin güzel örnekleridir ve sağlıklı bir toplumun tipik bir örneğidir bunlar…

Demek ki, kadınların açık giyimlerinin, insanlığa ve topluma karşı istatistiksel olarak bir takım sakıncalarının olduğu da ortada.

Şunu da es geçmeyelim: Aslında örtünmesi gereken sadece kadınlar değildir. Örtünmeyi sadece kadınların üzerine yıkmak da doğru değildir. Erkekler de örtünmelidir. Erkeklerin de kılık-kıyafetlerinin ahlaki boyutları vardır.

Asırlar önce, İslam buna yasak getirmişti, bunu din söyledi diye gericilik saymıştık. Peki, bugünkü bilimin gelip ulaştığı yer, o binlerce yıl önceki İslam’ın ulaştığı yer değil midir? Bilim doğruyu mu buldu?

Evet, bilim araştırıyor, doğruluğunu-yanlışlığını tespit ediyor ve uyguluyoruz.

O zaman biz bir olayı yanlış yapıyoruz. Bize miras kalmış olan bu İslam dinini hurafelerden kurtarıp doğru yaşamalıyız. Kimi, kendini din adamı, kimi deccal, kimi peygamber, kimi mehdi ilan ediyor. Önüne gelen ayrı bir fetva veriyor.

Hak dinler, insanlığın huzur ve refahı için gönderilmişlerdir. Onlarda, insanlığın zararına hiçbir kural bulamazsınız. Ama onu doğru yorumlamalısınız.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..