Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

22 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dekolte Olmadan Asla!

Dekolte Olmadan Asla!
 

Hiç açık vermeden yapılan bir konuşmanın mesajı gecikir ya da hiç anlaşılmaz. Dudaklar aralanmadan gülümsemek eğreti bir duruşa, yapmacıklıkla suçlanmaya neden olabilir. Evi mutlaka havalandırmak gerekir; pencere ya da kapı açmadan bu da haliyle pek mümkün olmaz. Açmak ve aralık bırakmak arasında her zaman birden çok fark bulunur. Uzayıp giden, bitmeyen ve belki de sonu olmayan aralıklar sokak modası, trendler ve moda içerisinde yeni boyutlarını kazanıyor. Tıpkı hayatın içinde olduğu gibi bazen bir mesaj edasıyla, bazen eğreti bir sonuçla ve kimi zamanda sadece hava olsun diye. Açık bırakılan dekolteler yeni sezon trendlerinde sınırları zorluyor. 

Dekolte yakın geçmişe bakıldığı zaman hep bir top noktası bulunan ve tek bir noktaya odaklanan açıklığı popüler hale getirirdi; fakat işler değişti, zaman ilerledi ve günümüz modasında artık tekle yetinmek biraz daha sıkıcı sanki... Aslında çok fazla alternatife hepimiz alıştık. Bu alışkanlık da sürekli güncellenen farklılıklara neden oluyor. Peki, dekolte de neler oluyor?

Derin Yırtmaçlı Elbiseler

Geçtiğimiz sezon sinyallerinin verildiği yırtmaç, 2015 trendlerinde derinleşiyor. Önden gelen oyuk neredeyse bacağın üst gövdeyle buluştuğu noktalara kadar ulaşıyor. Tabii bu durumda haliyle oldukça iddialı bir durumu otomatik olarak belirginleşiyor ve ortaya cesaret isteyen stiller çıkıyor. 

2015 Trendleri

Derin Göğüs Dekoltesi

Basic giyimden şık kombinlere giden her yol "V" dekoltesiyle taçlandırılmış. Gömleklerin üst düğmeleri bu sezon biraz eksik kalmış gibi adeta. Sadece gömleklerde değil, elbise modellerinde de oldukça derin bir V şekli göze çarpıyor. Bu çarpılma da sonuç olarak şık bir tarzı ateşliyor.

2015 Trendleri

Ortadan Bir Boşluk

Yırtmaçlar, göğüs dekolteleri alışılagelmiş ve bilindik taraflarda yer alıyor. Yeni, ilginç ve aslında senelerdir tanıyormuş hissi veren minik, keskin, üçgen dekolteler elbiselerin tam orta yerinde yerini alıyor. 

2015 Trendleri

Ortadan İkiye Böl

Bir elbise modelini tam bel hizasından ortadan ikiye kesmiş hissi var ikili takımlarda. Üstelik sokak modası trendlerinde bu seçimin artık yaygınlaştığı da ortada!

2015 Trendleri

Bel Dekoltesi

Tüm farklılığı ile gelen bel dekoltesi, elbise trendleri furyasında ciddi bir hakimiyet ilan ediyor. Elbiseler üzerinde belde açılan pencereler, bence çok da hoş duruyor. Günlük stillere biraz şıklık serpiştiren bu dekolte yaz mevsiminde daha çok konuşulacağa benziyor.

2015 Trendleri

Yırtık Jean Sendromu

Her yere bir ferahlık veren pencere dekolteleri sokak stilleri seçeneklerinde kot pantolonlara dadandı. Genellikle diz bölgesinde yoğun rastlanan bu durum, casual (günlük) stillerin popüler seçimlerinden.

2015 Trendleri

Omuzlar Fora

Geniş yaka, düşük omuz derken bohem stilin şık seçimini omuz dekoltelerini açığa çıkarıyor. Spor tarza kolay dönüştürülebilecek, her an her yer gidebilmeyi sunan ve bağımlılık yaratabilecek bluzlar...  Bir de gömlek versiyonları var, sokaklara yeni yeni yayılmaya başlayan... 

2015 Trendleri

Transparan

Şeffaflık yeni sezonda sınırları zorlayan tarafta yerini alıyor. Derin ve keskin detayları ile transparan kimi için fazla, kimisi için ise kararında bir sonucu temsil ediyor. İkiye ayrılan görüşlerde siz ne taraftasınız?

2015 Trendleri

 Trendler, sokak modası ve stilleri hakkındaki görüşlerimi modaviki üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..