Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

DEKORASYONDA AKSESUAR SEÇİMLERİ

DEKORASYONDA AKSESUAR SEÇİMLERİ
 

DEKORASYONDA AKSESUAR SEÇİMLERİ


Sevgili Milliyet okurları

Bu hafta sizlere dekorasyonda aksesuar seçimleri konusuna değinmek istiyorum. Bu konuda sıkca sorular alıyorum. Bu konuda yanlışlar nelerdir, nelere dikkat etmek gerekir, ne tarz aksesuarlar kullanmak gerekir gelin bunlara bir göz atalım.

Sevgili dostlarım aksesuarlar seçimlerinde yapılan en büyük yanlış, gördüğümüz güzel olduğunu düşündüğümüz her aksesuarı satın alıp evimize yerleştirmeye çalışmaktır. Yaşam alanlarında, evlerimizde öncelik olarak tarzımızın ve stilimizin kişiliğine uygun aksesuarlar seçmek önemlidir. Herhangi bir aksesuarın güzel yada pahalı olması dekorasyonunuza kimlik katmaz. Önemli olan stilinize ve dekorasyonunuza uygun aksesuarları yerleştirebilmektir. Dekorasyonuzun renkleri, dokuları, stili, metrajı, tavan yüksekliği, geometrik şekli aksesuar seçimlerinde dikkat edilmesi gereken ayrıntılardır.

Koltuklarınızın, mobilyalarınızın formları, ebatları, tarzı yine aksesuar seçimlerinde belirleyici bir etkendir. Büyük metrajlı evlerde kullanılan aksesuar tercihleriyle küçük metrajlı evlerde kullanılan aksesuar tercihleri arasında ki farkı gözden kaçırmamak gerekir.

Aksesuar formlarını, renklerini, materyallerini, tarz ve stiliniz göre büyüklük ve küçüklüklerini dikkate alarak seçmek gerekir. örneğin evizinin tarzı ve kimliği modern olabilir ve siz antik aksesuarlar seçerek farklı bir kimlik katmak isteyebilirsiniz. Bu mümkündür fakat burda dikkat etmeniz gereken seçtiğiniz aksesuarların formu, evinize uygun ebatları ve tarzlarıdır. Aksesuarlar dekorasyonun tamamlayıcı ürünleridir. Hiçbir zamana dekorasyonun kimliğini yok edecek kadar etkin ve baskın olmamalıdır. Buna dikkat ederek seçilen her aksesuar amacına hizmet edecektir.

Özellikle aksesuar seçimlerinde daha sıcak bir atmosfer yaratmak istiyorsanız kadife gibi kumaşlardan yapılan aksesuarları tercih etmeniz son derece şık ve sıcak, doğal ortamlar yaratmanızda yardımcı olacaktır.Genelde projelerimde kullandığım bu tarz aksesuarları benimde beğenerek aldığım Aylin süs tasarım ' dan temin edebilirsiniz.Renk zenginliğini aksesaurlara yanıstan aylin süs tasarım ürünleri, bu tarz aksesuarlar için son derece doğru bir adres olduğunu söyleyebilirim.

Hepinize sağlık, güven, huzur ve aşk dolu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle
İç Mimar Meral Akçay

 

http://www.fengshuiakademisi.com

http://meralakcay1@gmail.com

http://twitter.com/Meral_Akcay

http://instagram.com/icmimar_meralakcay


 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..