Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

DEKORASYONDA ALTIN / GÜMÜŞ ŞIKLIĞI

DEKORASYONDA ALTIN / GÜMÜŞ ŞIKLIĞI
 

Merhaba sevgili milliyet okuyucuları

  Yaşam alanlarımızda metalik ışıltılar gösterişli ve muhteşem alanlar yaratmak için başvurduğumuz yöntemlerin başında gelir. Dekorasyonda Altın -gümüş / lame-dore şıklığı nasıl oluşturulur, bundan bahsetmek istyorum. Abartıya kaçmadan dikkatli kullanılan bu ışıltılar, sade tasarımları şıklaştırırken aynı zamanda mekanda çok ciddi estetik algı yaratır. Özellikle tarz olarak retro, eklektik, klasik ve modern konseptlerde dikkatli kullanıldığı müddetçe olağanüstü mekanlar yaratmak mümkündür.

Metalik ışıltıları yani lame-dore, ( altın-gümüş), bronz, pirinç gibi renk, doku ve yüzeyleri mekanlarda bir çok altarnetif ile uyguluyabiliriz. Mobilyalar, aydınlatmalar, aksesuarlar, kumaşlar, duvar kâğıtları bunlardan en etkili olanlarıdır. Bu tarz dekorasyon uygulamalarında önemli olan denge ve mekanın konseptine uygun dokunuşlar yapabilmektir. Özeliikle lame - dore ışıltıları mekanda etkisini şıklığını net olarak görebilmek için kontras renkler kullanmak çok önemlidir. Bu renklerin arasında mor, saray yeşili, antrasit, koyu hardal tonları etkili renklerdir.

Lame-dore şıklığını mekanlarda sadece lame yada sadece dore olarak kullanmak gerektiği algısı yanlıştır. Tek başına kullanılmasının yanında birarada kullanılan gümüş ve altın renkleri doğru kullanıldığı zaman son derece keyifli ve şık mekanlar yaratmanız sağlar. Burda dikkat edilmesi gereken yoğun kullanılması gereken rengi seçip , diğer rengin ışıltı kontrasını sağlayabilmektir.

Mekanlarınızda var olan konseptinize bu ışıltıyı dahil etmek istiyorsanız, bir duvarda kullanılıcak duvar kağıdı, lame –dore ışıltısı olan yastıklar, şamdanlar, vazolar, çerçeveler, avizeler, aynalarla bu etkiyi hissedebilirsiniz. Lokal etkiler için aksesuar tercihlerine yönelmeniz ise kısa yoldan bu ışıltıları mekanda hissetmenizi sağlayacaktır.

Hepinize mutluluk ışıltıları ile dolu bir hafta diliyorum…

Sevgilerimle
İç mimar Meral AKÇAY

http://www.fengshuiakademisi.com

 https://twitter.com/Meral_Akcay

 http://instagram.com/icmimar_meralakcay

 

 
  



 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..