Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

DEKORASYONDA AYNALARIN SİHİRİ

DEKORASYONDA AYNALARIN SİHİRİ
 

Merhaba sevgili Milliyet okurları

Buhafta yine sıkça sorulan bir konuya değinmek istiyorum. Aynalar konusunda birçok makale yazsam da, bu konudaki sizler tarafından gelen sorular çok fazla. Bu konu ile ilgili Trt iyi fikir proğramı için   Ayna Dünyasında bir çekim gerçekleştirdik.Bu vesile ile Ayna dünyası yöneticisi Sayın Fatih Gencer ‘e ve tüm çalışanlarına nezaketleri için teşekkürlerimi iletiyorum..

Gelin yaşam alanlarımızda aynaların etkisi ,sihri nasıl oluşturulur bundan bahsedelim. Günümüzde iç mimari ve dekorasyon uygulamalarında en etkili, en önemli donatılar aynalardır. Bu yüzden sıkça kullandığımız aynaların önemini, nasıl kullanılması gerektiğini, nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve nelerden kaçınmak gerektiğini benim gözümden sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ayna kullanımı fazlasıyla dikkat edilmesi gereken bir konudur. İsteklerimize ve beklentilerimize cevap verebilmesi için kullandığımız alanın metrajı, genel konseptin ve tarzın oluşumu, mekânlarımızın tavan yüksekliği gibi birçok detaya önem vermek gerekir. Özellikle yansıtacağı görüntü büyük önem taşır. Feng Shui’de ayna kullanımı hoş olan bir manzarayı içeriye davet etmek için, yemek masası üstüne konumlandırarak bereketi artırmak için, olumsuz bir konum ya da alanı tedavi etmek için kullanırken dekorasyon ve iç mimaride de farklı konulara hizmet etmesi için kullanırız.

Aynalar doğru kullanıldığı takdirde mekânlara estetik, ışık ve zenginlik verir. Küçük mekânları büyütmek için, gizlemek istediğimiz alanlar için, etkisini fazlalaştırmak istediğimiz noktalar için, ışığın eksik olduğu bölgelere ışıltı katmak için, karanlık alanlarımızı daha geniş ve ferahlık hissi ile donatmak için, mekânlarımızın odak noktalarını oluşturmak için kullandığımızda, her zaman doğru ve başarılı sonuçlar verir. Dekorasyonda ayna kullanırken kaçınılması gereken en önemli ayrıntı, mekândaki eşyalar ve ayna arasındaki orantıdır.

Var olan eşyalarımızın formları ve ölçüleri doğrultusunda kullanılmayan aynalar istenilen etkiyi asla yaratmaz. Yansıttığı alanlar ise bir başka kaçınılması gereken ayrıntıdır. Eğer aynanız kolon, kiriş, boş bir duvar yansıtıyorsa bu yanlış bir kullanım şeklidir. Aynaları her zaman amacına uygun şekilde kullanılırsak yansıttığı şeyler kadar, yaşam alanlarımıza da etkili estetik yansımalar sağlar…

Yaşadığımız mekânları farklı kılan ve kullanıldığı yerin konforuna ve estetik anlayışına fazlasıyla değer katan aynaları, banyolar dışında, antrelerde, büfe, dresuar ya da konsol üzerinde, yatak odalarında tuvalet masası üzerinde veya tamamen dekoratif olarak kullanabiliriz. Günümüzde birçok alternatifi bulunan aynaların renk seçenekleri klasik ayna algısını yok ederken, yaşam alanlarımıza farklı ve özel bir algıyla hizmet etmeye devam etmektedir…

Hayat bir yansımadır. Tıpkı aynalar gibi. Hepinize güzel yansımaların hayatınıza dâhil olduğu bir hafta diliyorum…

Sevgilerimle

İç mimar Meral Akçay 

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay

http://instagram.com/icmimar_meralakcay 

www.borneomimarlik.com 

 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..