Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

DEKORASYONDA BEYAZ RENK İLE ROMANTİZM BÜYÜSÜ

DEKORASYONDA BEYAZ RENK İLE ROMANTİZM BÜYÜSÜ
 

Sevgili milliyet okuyucuları

Bu hafta  sizlere romantik yaşam alanları nasıl oluşturulu bundan bahsetmek istiyorum.

Renklerin mekânlar üstündeki etkisi  yadsınamayacak kadar büyük ve etkilidir. Beyaz renk bütün renkler içerisinde  saflığın, temizliğin ve huzurun simgesidir. Yaşam alanlarınızda hâkim olan renkler sizin ve o ortamda bulunun diğer kişilerin algılarını ve ruh hallerini belli ölçüde etkilediği için dikkatli kullanmak gerekir. Romantik alanlar yaratmak için bunu göz önünde bulundurmak ve kullanılan rengi mekânın ruhuna, karakterine göre seçmek gerekir.

Bu tarz bir mekan yaratmka için beyaz rengine yönelmeniz başarılı sonuçlar almanıza neden olacaktır.

Beyaz, sade ve pürüzsüzlüğü ile doğal olan her şeye gönderme yapar. Bu yüzden mekanlarda huzur algısını fazlasıyla hissederiz. Beyaz renk romantik mekânlar için vazgeçilmez bir renktir. Bu tarz mekanlar yaratmak ve beyazı kullanmak için öncelikle uygulanacak alanın ışık miktarını iyi belirlemek ve içeri giren ışığın miktarına göre beyazın tonunu ayarlamak gerekir. Çünkü ışık beyazın tonunu ortaya koymak ve etkisini doğru hissetmek için önemli bir ayrıntıdır. Örneğin kuzeye bakan bir mekanda kreme yakın beyaz tonları kullanırken, güneye bakan güneşi bolca içeri alan bir mekanda griye yakın beyaz tonunu kullanmak gerekir.

Romantik etkiler ve beyazın bir arada kullanılması için genel konseptimizin öncelikli olarak belirlenmesi gerekir. Bunu belirledikten sonra ışık miktarına göre beyazın tonunu seçerek işe koyulabiliriz. Mobilya tercihinizi parlak, lake, ya da farklı malzemeden seçmek işinize yararken masif, cilasız, kendinden desenleri olan doğal malzemelerde aynı romantik etki sağlanır. Mobilya renginizi beyaz seçerken kumaş tercihinizi de beyaz olarak yapabilirsiniz, bu yoğun beyaz etkiyi, kristaller, parlak metal objeler, beyaz taze orkideler, pembe güller,pudra rengi pembe veya mavi tonunda yastıklarla bütünleyerek   harika bir ortam oluşturabilirsiniz.

Romantik etki altındaki mekânlarda ilk göze çarpan ayrıntı, beyaz rengin mekânla bütünlüğüdür. Genel konsepti oluşturan tavan, zemin, duvar uygulamaları, mobilya tercihleri, perde halı seçimi ve duvarlarda kullanılan duvar kâğıdı bu bütünlüğü sağlarken, bu bütünlüğe en çok hizmet eden şey detaylardır. Bu detayları da kullandığınız objeler ve bunların malzemeleri belirler. Metal parlak şamdanlar, metal ayaklı kumaş başlıklı lambaderler, kristal objeler, romantizm hissi yaratan çiçekler, mumlar, tablolar önemli aksesuarlar arasında sayılabilir.

Hepinize'' BEYAZIM'' diyebileceğiniz kadar sevdiğiniz romantik bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

İç mimar Meral Akçay 

http://www.fengshuiakademisi.com

http://instagram.com/icmimar_meralakcay

https://twitter.com/Meral_Akcay

 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..