Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Dekorasyonda Sonbahar dokunuşları

Dekorasyonda Sonbahar dokunuşları
 

DEKORASYONDA SONBAHAR DOKUNUŞLARI


Sevgili Miliyet okurları

Bu hafta sizlere dekorasyon da sonbahar hazırlıklarından bahsetmek istiyorum. Artık yavaş yavaş yaz mevsiminin sonuna gelmekteyiz. Mevsimler değiştikçe bizde değişiriz. Ruhumuz, duygumuz değiştiği gibi yaşam alanlarımız da mevsim değişikliklerine göre değişmeli şekillenmelidir. Gelin sonbahar mevsimine yakışır dekorasyon tüyoları nelerdir, göz atalım.

Sonbahar renkleri olan sarı, turuncu, kırmızı, gri ve toprak renklerini evlerimizin dekorasyonunda etkili bir şekilde kullanabiliriz. Neşeli evler yaratmaktan ziyade daha sıcak ve sakin mekanlar yaratmak önemli bir ayrıntıdır. Sonbahar etkili evler yaratmak yada dekorasyonda bu etkiyi fazlaca hissetmek demek, kasvetli mekanlar yaratmak anlamına gelmez. İnce ve zarif ayrıntılarla mekanlarda bu etkiyi hissetmek, hem çok etkilidir hem de çok kolaydır.

Sonbahar, doğanın renk değiştirmesine şahit olmaktır. Bu durumu gözeterek tercih edeceğiniz renk kombinasyonları, dekorasyonda istenilen etkiyi ortaya koyacaktır. Örneğin yeşil ve mavi yastıklarınızı hardal sarısı, mürdüm, tarçın veya kahverengi renk yastıklarla yer değiştirebilirsiniz. Cam vozado sergilediğiniz renkli çiçek arajmanına kuru dallar veya gri güller ekleyebilirsiniz. Tek duvarınızda yapacağınız, boya veya duvar kağıdı değişikliği yine fazlasıyla etkili bir sonuç yaratabileceği gibi, mum,şamdan ve koltuk üzerine atacağınız şallar ile bu etkiyi daha da etkin hale getirebilirsiniz.

Toprak tonlarının hakim olduğu evlerde özellikle turuncu, sarı, açık bej objeler kullanmanız veya çerçevelerde var olan resimlerinizi sonbahar temalı resimlerle değiştirmeniz harika sonuçlar doğuracaktır.

Sonbahar renklerini, dokusunu, doğadaki mevsim değişikliğinin her detayını, evlerimizde hissetmenin sonu yoktur. Bu harika değişimi gözlemleyerek, dekorasyon için harika ipuçları edinebilirsiniz.

Sonbahar hüznün değil değişimin mevsimidir. Hüzünden uzak, harika değişimlerin ruhunuza üflendiği harika bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

 İç Mimar Meral Akçay

http://www.meralakcay.com

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..